7.2 C
Lloret de Mar

L’escola Esteve Carles dóna el tret de sortida a la celebració del 50è aniversari

Més de 300 persones -entre alumnes, pares, mestres i autoritats- han assistit, aquest dimecres, a la inauguració del pati d'en Patufet.

Pilarín Bayés, a l'acte d'ahir
Pilarín Bayés, a l'acte d'ahir

Darreres Notícies

Més de 300 persones -entre alumnes, pares, mestres i autoritats- han assistit, aquest dimecres, a la celebració d’un aniversari molt especial: els 50 anys de l’Esteve Carles. La primera escola pública mixta que es va construir a Lloret. És a dir, va ser pionera en acollir, plegats, nens i nenes. Això va ser el 1965.

servicios profesionales jimenez

Des de llavors fins ara han passat 50 anys, en què l’Esteve Carles s’ha anat adaptant als canvis, però ha sabut mantenir la il·lusió per ensenyar i aprendre. El director Josep Bantí assegura que és un “honor” estar al capdavant del centre.

La commemoració dels 50 anys de l’Esteve Carles ha comptat amb la presència dels prop de 240 alumnes, que cursen Infantil i Primària. Asseguts al pati, han escoltat atentament els parlaments de les autoritats.

Entre ells, el de l’inspector en cap de la Generalitat, Josep Xirgu. L’alcalde de Lloret, Romà Codina, ha destacat la tasca de la vintena de mestres que hi ha a l’Esteve Carles.

El 50è aniversari de l’escola ha tingut el punt culminant amb la inauguració del parc d’en Patufet, amb il·lustracions de Pilarín Bayés. Davant dels nens, ella mateixa ha fet un dibuix de l’Esteve Carles, amb què s’ha guanyat l’aplaudiment més fort.

Un altre moment destacat ha estat l’entrega d’un record a Darwin Austrich, Jutge de Pau, exregidor i exalumne de l’Esteve Carles. Forma part de la primera generació que va estudiar-hi.

Els alumnes han gaudit especialment de l’aniversari. Han fet cua en els jocs inflables, vestits com el Patufet que dóna nom al nou parc o bé amb la samarreta commemorativa dels 50 anys.

La celebració s’allarga en els propers mesos. El proper pas serà la presentació d’un llibre a càrrec de Jordi Draper, sobre els 50 anys d’història de l’escola Esteve Carles. Es donarà a conèixer al voltant de la diada de Sant Jordi.

Recordem que el centre, d’una sola línia, compta amb prop de 240 alumnes i una vintena de mestres.

spot_img

El + Vist