21.5 C
Blanes

Lloret acollirà un centre d’interpretació de la natura i un parc de les olors

Lloret disposarà, a curt termini, de dos equipaments nous, que generaran una oferta diferencial. Es tracta d'un centre d'interpretació de la natura, que s'ubicarà a la caseta de la platja de Fenals, i d'un jardí aromàtic, o parc de les olors, que es crearà a l'entorn de la Dona Marinera. Els realitzaran els alumnes de […]

Darreres Notícies

Lloret disposarà, a curt termini, de dos equipaments nous, que generaran una oferta diferencial. Es tracta d'un centre d'interpretació de la natura, que s'ubicarà a la caseta de la platja de Fenals, i d'un jardí aromàtic, o parc de les olors, que es crearà a l'entorn de la Dona Marinera.

Els realitzaran els alumnes de dues escoles-taller, dedicades a la jardineria i la paleteria. La previsió és que els treballs comencin passat l'estiu i que tinguin un termini d'execució aproximat de dos anys. 

circo de las estrellas

El regidor de medi ambient de l'ajuntament, Josep Teixidor, explica que el primer projecte consisteix en rehabilitar i donar continguts a la caseta situada al final de la platja de Fenals. El motiu és que es troba en un estat molt degradat. Abans la caseta pertanyia als propietaris de Santa Clotilde. Però quan es va reparcel·lar el terreny, l’equipament va passar a mans de l'ajuntament, que, vista la seva ubicació estratègica, li vol donar uns usos informatius, adreçats a veïns i turistes. 

Pel que fa al segon projecte, el parc de les olors, va ubicat en el bosc d'eucaliptus que hi ha a sobre del passeig Manel Bernat. L'objectiu és crear-hi un espai d'interès per connectar la punta de la Dona Marinera, situada a dalt de tot, amb la platja. S'ha decidit tirar endavant un jardí aromàtic en aquest espai singular, perquè es converteixi en una oferta que es pugui adreçar a persones invidents. Per tant, el futur parc de les olors tindrà dues vessants, la turística i la social.

En els dos casos, l'ajuntament hi aporta el material, mentre que els recursos humans els posa l'escola-taller, que gestiona el consell comarcal de la Selva, amb fons de la Generalitat. Cal dir que les dues escoles-taller consten d'uns 6-8 alumnes cadascuna i que ja fa uns sis mesos que s'han engegat a la vila.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist