26.4 C
Blanes

Lloret acull avui el Fòrum de les Llengües amb un centenar de participants

Un centenar de persones s'ha apuntat al Fòrum de les Llengües de Lloret, que es durà a terme aquesta tarda. El nombre d'inscrits, que són de la vila i de poblacions veïnes, ha obligat a canviar l'emplaçament.   En un principi, estava previst a l'ajuntament, però, per qüestions d'espai, finalment s'ubica a una sala de […]

Darreres Notícies

Un centenar de persones s'ha apuntat al Fòrum de les Llengües de Lloret, que es durà a terme aquesta tarda. El nombre d'inscrits, que són de la vila i de poblacions veïnes, ha obligat a canviar l'emplaçament.

 

circo de las estrellas

En un principi, estava previst a l'ajuntament, però, per qüestions d'espai, finalment s'ubica a una sala de l'Hotel Olympic. L'Oficina del Català de Lloret reconeix que no s'esperava un ressò tan ampli. Montserrat Casacuberta, responsable de l'Oficina, reconeix que “pensàvem que tindria ressò local, però al final ha anat més enllà. Els inscrits són de la vila, de Blanes, del Maresme i de les comarques” del voltant.

 

Per tant, la participació està garantida. I això és indispensable per poder dur a terme el Fòrum de les Llengües, que té, com a objectiu, reflexionar sobre la llengua com a instrument de comunicació i de cohesió social.

 

Els inscrits són, bàsicament, professionals de l'ensenyament, personal de l'administració, membres d'entitats i persones que treballen amb immigrants. A Lloret, un 37% de la població és nouvinguda. Però, no només això. A la vila, hi conviuen 99 nacionalitats diferents, algunes amb un pes demogràfic important, com són la romanesa, la hindú, l'argentina, la marroquina, la russa i la gambiana.

 

Saber quina llengua utilitzen els immigrants per a comunicar-se i quina percepció tenen del català, és una de les altres finalitats del Fòrum. “Donar veu als ciutadans que acaben d’arribar i compartir amb ells la percepció lingüística d’aquí” explica Montserrat Casacuberta.

 

El Fòrum de les Llengües està previst aquesta tarda, de les 4 a les 9 del vespre. Comptarà amb la intervenció de Carme Junyent, lingüista de la Universitat de Barcelona, que parlarà de la diversitat de les llengües i de com preservar-la, i també del català, com a eina de cohesió social. Després es projectarà un reportatge de Televisió de Lloret, sobre immigrants que expliquen el seu procés d'arribada i la llengua que utilitzen per a comunicar-se. I en acabar els assistents treballaran, en grups, els reptes de futur de la població, que passen per saber gestionar la diversitat lingüística i cultural de Lloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist