18 C
Blanes

Lloret acull, des d’ahir, novetats pessebristes

Un pessebre monumental presideix la plaça de la vila. Està fet de figures de grans dimensions i qui ha demanat la seva confecció és l'ajuntament. Els artífexs, els membres de l'associació pessebrista, esperen que la iniciativa agradi. En èpoques anteriors, ja s'havien muntat pessebres de mides considerables a Lloret, però ara feia anys que no […]

Darreres Notícies

Un pessebre monumental presideix la plaça de la vila. Està fet de figures de grans dimensions i qui ha demanat la seva confecció és l'ajuntament. Els artífexs, els membres de l'associació pessebrista, esperen que la iniciativa agradi. En èpoques anteriors, ja s'havien muntat pessebres de mides considerables a Lloret, però ara feia anys que no s'organitzaven.

 

circo de las estrellas

Però aquest no és ni serà l'únic pessebre d'aquests dies. Els aficionats tenen múltiples possibilitats. D'una banda, es duu a terme, com cada any, el concurs de pessebres a la llar. Hi ha dues categories, la popular i l'artística, en funció dels materials que s'utilitzin. La més comuna és la popular, perquè és on competeixen els pessebres típics fets a casa, a base de molsa i suro. S'hi poden apuntar persones de totes les edats. Ho han de fer en el Puntet, amb una data límit, el 22 de desembre.

 

Sobre aquest concurs, l'organització fa una crida a la participació, perquè considera que hi ha molta afició a la vila i pocs participants. Després que s'apunti tothom, un jurat passarà per cada casa, examinarà el pessebre i triarà les millors propostes. Els guanyadors es desvetllaran el 7 de gener, i rebran premis en metàl·lic o bé regals. Però l'oferta pessebrista no acaba aquí. Per 32è any, s'organitza el concurs i exposició de diorames artístics, és a dir, pessebres en miniatura.

 

Com en cada ocasió, aquí sí que s'espera una participació elevada, potser perquè el concurs és obert a altres poblacions. Els interessats s'han de posar en contacte amb l'associació de pessebristes de Lloret. En aquest cas, l'últim dia és el 20 de desembre. Els diorames han d'estar enllestits el 23, el dia en què la sala habilitada en els baixos de l'ajuntament obrirà les portes per poder mostrar les creacions.

 

El concurs té dues particularitats: que no té un espai fix i va canviant d'ubicació -enguany és la casa de la vila- i que atrau pessebristes de fora, provinents de Banyoles, Sant Joan Despí, Blanes, Palafrugell, Calella, Girona, etc.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist