30.9 C
Lloret de Mar
Alumnes del cicle de cuina i restauració

Lloret aposta per la formació de cuiners i cambrers de la destinació

Una seixantena d’alumnes aprenen a cuinar i a servir en el cicle formatiu de cuina i de restauració que s’imparteix a l’institut Coll i Rodés. La formació es complementa amb pràctiques continuades en el que s’anomena un menjador pedagògic, obert a tothom. El menjador està situat dins de l’hotel Evenia Olympic i és fa la […]

Alumnes del cicle de cuina i restauració

Darreres Notícies

Una seixantena d’alumnes aprenen a cuinar i a servir en el cicle formatiu de cuina i de restauració que s’imparteix a l’institut Coll i Rodés. La formació es complementa amb pràctiques continuades en el que s’anomena un menjador pedagògic, obert a tothom. El menjador està situat dins de l’hotel Evenia Olympic i és fa la mateixa funció que un restaurant, amb la peculiaritat que els clients saben que tant els cuiners com els cambrers encara són estudiants.

Una de les professores, la Cristina Lora, destaca que l’estructura del cicle és molt bona, perquè els alumnes surten molt ben formats.

Segons la professora, la formació que reben els facilita molt el fet de trobar feina un cop acaben, ja que a Lloret hi ha molta demanda de persones qualificades. El cicle diferencia entre els alumnes que volen ser cuiners i els que volen ser cambrers. En aquest segon cas, entre les coses que aprenen, un dels estudiants, en Jairo Gutiérrez, destaca la manera com han de tractar els clients.

Pel que fa als cuiners, a primer combinen la pràctica a la cuina amb moltes classes teòriques, però a segon ja s’encarreguen d’elaborar la carta del menjador, amb plats de creació pròpia. Ho ha explicat Un dels alumnes, l’Esteve Rams.

Per poder millorar la formació dels treballadors del sector terciari, l’Ajuntament vol que s’obri a Lloret una escola d’hostaleria. El regidor d’Educació, Ignasi Riera, argumenta que seria una eina molt bona per millorar la qualitat de l’oferta de Lloret.

De moment, les classes teòriques es fan a l’institut Coll i Rodés i les pràctiques, a l’hotel Evenia, que cedeix un dels seus menjadors perquè els alumnes puguin fer-lo servir de restaurant. El director de l’hotel, Francesc Melero, està d’acord en com de positiu és tenir persones ben formades.

Segons els responsables del cicle, cada vegada hi ha més demanda per estudiar hostaleria.

spot_img

El + Vist