25.6 C
Blanes

Lloret comença a regar els seus jardins amb aigua reutilitzada

Els jardins de Santa Clotilde es reguen amb aigua depurada. Després de moltes queixes i demandes, s'ha posat en funcionament l'estació de bombeig que permet portar l'aigua regenerada des de la planta depuradora fins al recinte enjardinat.   L'ajuntament feia anys que reclamava aquesta estació, ja que tenia la doble xarxa feta però no hi […]

Darreres Notícies

Els jardins de Santa Clotilde es reguen amb aigua depurada. Després de moltes queixes i demandes, s'ha posat en funcionament l'estació de bombeig que permet portar l'aigua regenerada des de la planta depuradora fins al recinte enjardinat.

 

circo de las estrellas

L'ajuntament feia anys que reclamava aquesta estació, ja que tenia la doble xarxa feta però no hi podia fer circular l'aigua perquè no disposava de l'impuls necessari. El regidor de medi ambient, Josep Teixidor, explica que qui ha assumit el cost de l'estació és el consorci Costa Brava, format pels municipis del litoral, entre els que hi ha Lloret, i no l'Agència Catalana de l'Aigua, responsable del projecte.

 

Que es pugui regar amb aigua reutilitzada i tractada convenientment es valora de forma “molt positiva”. Fins ara, en no tenir l'estació de bombeig, l'aigua regenerada es llençava al mar i s'havia de regar els jardins de Santa Clotilde amb aigua provinent de la plana dessaladora de Blanes, que és més cara i genera més despesa ecològica.

 

Des de fa dues setmanes s'estan regant els jardins de Santa Clotilde amb aigua regenerada. El proper pas és arribar als barris de Lloret, com Fenals o el Rieral, que compten amb la doble xarxa d'aigua, que a Lloret té fins a 10 quilòmetres, un fet gens habitual (normalment són menys).

 

L'ajuntament també té previst oferir-la a establiments privats, com hotels, perquè la facin servir per als seus jardins.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist