10 C
Lloret de Mar
Al Rocagrossa hi ha una de les dues USEE de Lloret

Lloret compta amb dues USEE per a la inclusió social d’alumnes amb discapacitat

Els alumnes fan un mínim del terç de les classes ordinàries i la resta d’hores les passen a la USEE, on tenen una atenció personalitzada.

Al Rocagrossa hi ha una de les dues USEE de Lloret

Darreres Notícies

Lloret de Mar compta amb dues Unitats de Serveis d’Educació Espacial (USEE). Són unes aules adaptades per afavorir la inclusió social de nens i nenes que tenen una discapacitat lleu o mitja, tant física com psíquica. És a dir, els alumnes fan un mínim del terç de les classes ordinàries i la resta d’hores les passen a la USEE, on tenen una atenció personalitzada.

Tot i que les USEE acullen alumnes de tot el municipi, una està situada a l’escola Àngels Alemany, on hi una deu alumnes, i l’altra, a l’institut Rocagrossa, on n’hi ha vuit. La responsable de l’aula de l’Àngels Alemany, Olga Ragás, en declaracions al programa Paideia, ha explicat que l’objectiu principal és que els alumnes mantinguin el contacte amb la resta de nens de la seva edat, a la vegada que se’ls ensenyen aspectes bàsics de la vida, més enllà de les matèries acadèmiques.

Les sessions a l’aula es complementen amb una activitat del pla educatiu d’entorn, en col•laboració amb l’associació Xatrac, que permet als alumnes de la USEE fer vuit sessions anuals a la Casa del Mar, on estan en contacte amb la natura.

Tant l’Olga Ragás com la responsable de la USEE del Rocagrossa, Lali Muntada, la resposta dels nens sol ser molt bona quan assisteixen a l’aula. El problema, sovint, és comunicar-ho als pares, a qui moltes vegades costa d’assumir la situació. Olga Ragás remarca, però, que com més bé ho afronti la família més bé estaran els infants. Lali Muntada assegura que un cop a la USEE els nens s’hi troben a gust i solen ser molt agraïts. Això ajuda a les famílies afrontar millor la situació.

En alguns casos, els alumnes, amb l’ajuda de la USEE, aconsegueixen treure’s el graduat de Secundària i en els altres se’ls atorga un certificat d’escolarització. A més, aquests alumnes reben una orientació per saber quines sortides tenen un cop acabin l’institut.

Els estudiants són derivats a la USEE a través de l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP), que analitza els casos que plantegen els professors.

spot_img

El + Vist