22 C
Blanes

Lloret, contra els perills del tabac

Sabien que el càncer de pulmó és el tumor maligne més letal i causa 3 milions de morts anuals arreu del món? Sabien que, per la seva incidència, és la segona forma de càncer en els països occidentals i que el factor més important de risc és el tabaquisme?   Doncs, per tal de donar […]

Darreres Notícies

Sabien que el càncer de pulmó és el tumor maligne més letal i causa 3 milions de morts anuals arreu del món? Sabien que, per la seva incidència, és la segona forma de càncer en els països occidentals i que el factor més important de risc és el tabaquisme?

 

circo de las estrellas

Doncs, per tal de donar un toc d'atenció sobre els perill del tabac, Lloret organitza una iniciativa dijous en què s'intercanviaran cigarretes per caramels de xupa-xup. La durà a terme la secció local de l'Associació Catalunya contra el Càncer. La seva presidenta, Cristina Paner, explica que si tothom deixés de fumar, el càncer de pulmó es reduiria en un 30%.

 

A més de proporcionar dades com aquestes, la iniciativa ha de servir per donar informació sobre els perills de fumar. L'activitat, situada a la plaça de l'ajuntament durant tot el dia, es fa dijous, en motiu del Dia Mundial contra el Tabac.

 

L'entitat, a més, està duent a terme cursos per a deixar de fumar. Explica que el primer que ha organitzat, que acaba la setmana vinent, compta amb una vintena d'addictes, dels quals la meitat s'han aconseguit desenganxar.

 

Cristina Paner explica que, un cop acabi el curs, faran un seguiment de les persones per a controlar si tornen a fumar o no. Arran de l'èxit de les classes, repetiran la iniciativa a la tardor.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist