10.4 C
Lloret de Mar
Presentació de Politirrom, el febrer del 2017

Lloret de Mar acollirà la primera Assemblea Nacional del Poble Gitano, aquest divendres

L'organitza Politorrom, Plataforma Gitana d’Acció Política, i començarà a les 9.30 hores a l'Hotel Monterrey, amb persones vingudes d'arreu de l'Estat espanyol.

Presentació de Politirrom, el febrer del 2017

Darreres Notícies

La Plataforma Gitana d’Acció Política, anomenada Politorrom, celebra aquest divendres a Lloret de Mar la primera Assemblea Nacional del Poble Gitano. Serà a l’Hotel Monterrey, a dos quarts de deu del matí, i l’objectiu de la trobada és debatre la necessitat de l’autonomia d’aquest col•lectiu.

El president de Politorrom, el lloretenc Cristóbal Laso, explica que fa gairebé mig segle que van començar a treballar en aquesta línia a través de l’associacionisme, però que el resultat ha estat nul i que el poble gitano segueix igual de discriminat que sempre.

En aquest sentit, des de Politorrom opinen que el Poble Gitano ha de ser considerat una ètnia pròpia de l’Estat espanyol i demanen que les condicions de benestar d’aquest sector de la població siguin iguals als de la resta. Per aconseguir-ho, volen tenir una implicació directa en les decisions que afecten al col·lectiu. Precisament, la plataforma es va crear el 2017 amb la vocació d’exercir com a grup d’influència política per aconseguir modificar l’actual situació de vulnerabilitat del poble gitano.

A l’assemblea d’aquest divendres, que està oberta a tothom, hi assistiran persones gitanes d’arreu de l’Estat espanyol. Cristóbal Laso explica que Lloret de Mar és un municipi idoni per acollir la cita perquè ha estat pioner en molts aspectes relacionats amb el poble gitano.

La primera Assemblea Nacional del Poble Gitano es farà aquest divendres, a l’Hotel Monterrey, a partir de dos quarts de deu del matí.

spot_img

El + Vist