Dijous, 21 gener 2021
14.8 C
Lloret de Mar
Institut d'Estadística de Catalunya

Lloret de Mar és el municipi gironí de més de 5.000 habitants amb una renda per càpita més baixa

Això suposa un 64% per sota de la mitjana a Catalunya, que és de 17.000 euros. Ho posen de manifest les dades publicades ahir per l'Idescat i que fan referència a l'any 2016.

Institut d'Estadística de Catalunya

Darreres Notícies

Jaume Dulsat censura el posicionament de Junts, a Tossa de Mar, davant la negativa de l’ampliació de la C32

El candidat al PdeCat per Girona i alcalde de Lloret considera que és "una incoherència i irresponsabilitat" girar l'esquena al projecte.

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Lloret en Comú reclama una solució per millorar l’estat dels antics apartaments Bravapark

La formació ha presentat una moció al ple de dilluns vinent per demanar al consistori que faci pressió a la propietat i que no descarti la possibilitat d'expropiar la finca.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.

Lloret de Mar és el municipi gironí de més de 5.000 habitants amb la renda per càpita més baixa, amb 10.900 euros. Això suposa un 64% per sota de la mitjana a Catalunya, que és de 17.000 euros. La situació, però, és similar a totes les poblacions del litoral.

De fet, les dades publicades ahir per l’Idescat (que fan referència al 2016) posen de manifest que hi ha molta diferència entre la Girona de costa i la d’interior pel que fa a la renda. Així doncs, l’Alt i el Baix Empordà i la Selva són les tres comarques que tenen una renda familiar disponible bruta més baixa, mentre que el Ripollès i la Garrotxa són les que la tenen més alta.

Per municipis, la capital, Girona, encapçala la llista (amb 17.000 euros per habitant), seguida de Ripoll (16.100) i Olot (15.900). A la cua, just per sobre de Lloret, hi ha Castelló d’Empúries (11.100) i Salt (11.500).

L’Institut d’Estadística de Catalunya també posa en relleu que la Cerdanya és la comarca de tot Catalunya que més ha incrementat la seva renda per habitant, un 3%. La segueixen Osona (2,4%) i el Baix Llobregat (2,3%). En canvi, a les Garrigues, La Noguera i el Pallars Jussà es van produir disminucions d’un 3%, aproximadament.

En el conjunt de Catalunya, Matadepera i Sant Just Desvern són les poblacions que presenten una renda per càpita més elevada, amb 26.400 euros per habitant i 25.900 euros per habitant, respectivament. En aquest cas, superen amb més del 50% la mitjana catalana. Mentre que a la cua, a banda de Lloret de Mar, hi ha municipis costaners com Salou, Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar o Deltebre.

Segons l’Idescat, l’increment de la renda de les famílies a Catalunya el 2016 (+1,5%) s’explica pel creixement dels principals components dels seus ingressos: la remuneració d’assalariats va augmentar un 3,3%, l’excedent brut d’explotació un 3% i les prestacions socials un 1,8%. El 2015, l’increment de la renda provenia de la remuneració d’assalariats.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

La sèrie ‘Vida perfecta’, on hi surt Paco Moreno, s’estrena als EUA amb HBO MAX

Paco Moreno, que acaba de rodar la segona temporada, destaca que VIDA PERFECTA és una "sèrie innovadora en el sentit que el 90% la conformen dones".