8.5 C
Lloret de Mar
Institut d'Estadística de Catalunya

Lloret de Mar és el municipi gironí de més de 5.000 habitants amb una renda per càpita més baixa

Això suposa un 64% per sota de la mitjana a Catalunya, que és de 17.000 euros. Ho posen de manifest les dades publicades ahir per l'Idescat i que fan referència a l'any 2016.

Institut d'Estadística de Catalunya

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

Lloret de Mar és el municipi gironí de més de 5.000 habitants amb la renda per càpita més baixa, amb 10.900 euros. Això suposa un 64% per sota de la mitjana a Catalunya, que és de 17.000 euros. La situació, però, és similar a totes les poblacions del litoral.

De fet, les dades publicades ahir per l’Idescat (que fan referència al 2016) posen de manifest que hi ha molta diferència entre la Girona de costa i la d’interior pel que fa a la renda. Així doncs, l’Alt i el Baix Empordà i la Selva són les tres comarques que tenen una renda familiar disponible bruta més baixa, mentre que el Ripollès i la Garrotxa són les que la tenen més alta.

Per municipis, la capital, Girona, encapçala la llista (amb 17.000 euros per habitant), seguida de Ripoll (16.100) i Olot (15.900). A la cua, just per sobre de Lloret, hi ha Castelló d’Empúries (11.100) i Salt (11.500).

L’Institut d’Estadística de Catalunya també posa en relleu que la Cerdanya és la comarca de tot Catalunya que més ha incrementat la seva renda per habitant, un 3%. La segueixen Osona (2,4%) i el Baix Llobregat (2,3%). En canvi, a les Garrigues, La Noguera i el Pallars Jussà es van produir disminucions d’un 3%, aproximadament.

En el conjunt de Catalunya, Matadepera i Sant Just Desvern són les poblacions que presenten una renda per càpita més elevada, amb 26.400 euros per habitant i 25.900 euros per habitant, respectivament. En aquest cas, superen amb més del 50% la mitjana catalana. Mentre que a la cua, a banda de Lloret de Mar, hi ha municipis costaners com Salou, Sant Carles de la Ràpita, l’Ametlla de Mar o Deltebre.

Segons l’Idescat, l’increment de la renda de les famílies a Catalunya el 2016 (+1,5%) s’explica pel creixement dels principals components dels seus ingressos: la remuneració d’assalariats va augmentar un 3,3%, l’excedent brut d’explotació un 3% i les prestacions socials un 1,8%. El 2015, l’increment de la renda provenia de la remuneració d’assalariats.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.