24.1 C
Lloret de Mar
Foto de família de la presentació del Compromís per al Turisme Responsable.

Lloret de Mar i més de 100 entitats es comprometen a impulsar un turisme responsable

És un acord de país, presentat aquest dijous, que pretén mesures concretes, com reduir el consum d'aigua dels visitants de Catalunya.

Foto de família de la presentació del Compromís per al Turisme Responsable.

Darreres Notícies

Lloret de Mar forma part d’un acord de país, presentat aquest dijous, enfocat en el turisme responsable a Catalunya. En aquest compromís, que impulsa la Generalitat, hi ha més de 100 entitats adherides, d’àmbit social, empresarial, cívic i ambiental o bé institucions. Entre les quals, hi ha una bona representació lloretenca, amb l’Ajuntament al capdavant, a més dels gremis i empreses del municipi.

Amb aquest acord, el turisme català vol iniciar un procés de transformació col·lectiva per tal de crear un nou model que sigui ambientalment responsable, socialment just, territorialment equilibrat i connectat amb els elements identitaris del país.

Jordi Sais, el regidor que ha representat l’Ajuntament en aquest acord, assenyala que és un full de ruta per caminar cap a un turisme més conscienciat amb el medi ambient. Posa uns quants exemples com “reduir el consum d’aigua als hotels, fomentar l’autoconsum d’energia amb plaques fotovoltaiques, menys emissions de CO2 amb transport sostenible…”.

Més de 500 persones s’han aplegat a la Llotja de Mar aquest dijous per ratificar una setantena de propostes pactades. En concret, l’acord recull 23 iniciatives ambientalment sostenibles com ara aconseguir que en l’any 2035 el 100% de l’energia consumida sigui verda; i que el 2050 la mobilitat d’oci sigui 100% neta.

D’una banda, el document reclama modificar l’impost d’estades turístiques perquè els visitants que utilitzin sistemes de transport de baixes emissions o allotjaments eficients tinguin una imposició més reduïda.

D’altra banda, els signants es comprometen a ampliar les zones de baixes emissions en la seixantena de municipis on se superi el llindar dels 20.000 de persones, tenint en compte la població estacional a temps complet equivalent, un indicador que elabora any a any l’Idescat.

L’objectiu és incorporar la mobilitat d’oci, i per tant la població visitant, en les estratègies de descarbonització del transport. També en l’àmbit de mobilitat, el text aposta per incrementar de manera substancial les entrades de turistes per ferrocarril, busos i vehicles nets.

spot_img

El + Vist