24.3 C
Lloret de Mar
Els alumnes i el tutor, que formen el LloretSat.

Uns alumnes del Coll i Rodés construeixen un satèl-lit a petita escala

L'equip, anomenat LloretSat, es presenta a una competició de l'Agència Espacial Europea.

Els alumnes i el tutor, que formen el LloretSat.

Darreres Notícies

Un grup d’alumnes de l’institut Coll i Rodès es presenta a una competició de l’Agència Espacial Europea, que consisteix en construir i fer enlairar un satèl-lit de petita escala. En concret, té la mida d’una llauna de refresc.

Aquest projecte, d’àmbit internacional, és un repte per als estudiants de tota Europa: desenvolupar des de zero un satèl·lit plenament funcional, per fer un estudi amb les dades recollides, com l’altura o la pressió, i els resultats del llançament.

Els estudiants -que cursen el Batxillerat Científic o Tecnològic- són David Gay, Nil Casañé, Joel Duque i Aleix Antiñolo, que formen l’anomenat LloretSat. Expliquen que és un “projecte molt especial” i que els “agrada molt l’espai”.

coll i rodes 2
Els alumnes, entrevistats avui a la ràdio.

De fet, el satèl-lit ja l’han construït -amb tot tipus de detalls: des de les comunicacions a l’energia o sensors- i van fer una prova dies enrere, en què el van fer enlairar fins a un quilòmetre d’alçada, amb el prototip del paracaigudes corresponent. El tutor Joan Fluvià afegeix que “són estudiants exemplars, molt involucrats”.

En la present edició del projecte CanSat hi participen 74 equips d’arreu de Catalunya, entre els quals hi ha el Coll i Rodès. Només 18 seran seleccionats per a fer un llançament des de l’aeroport de Lleida-Alguaire. Això serà a finals d’abril i l’equip més ben classificat anirà a la fase estatal.

spot_img

El + Vist