L'Ajuntament de Lloret rebutja, a través d'una moció conjunta, les sentències del Tribunal Suprem en contra de la immersió lingüística de les escoles catalanes.
Són 3 sentències que exigeixen a la Generalitat que introdueixi el castellà com a llengua vehicular a l'escola per garantir, segons el tribunal, la presència equitativa d'aquesta llengua respecte el català. Tot plegat es basa en la retallada que va fer el Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya.
A Lloret, tots les formacions -excepte el PP- van presentar una moció en el ple d'anit per mostrar-se en contra de la decisió del Suprem. La iniciativa va sorgir d'ERC. Jordi Orobitg afirma que “la democràcia es vol alterar amb la cooperació dels alts tribunals espanyols”.
Una opinió que no comparteix en absolut el PP. Santiago Otañón considera que la moció va en contra del Tribunal Suprem i que incita a la desobediència de les lleis. Afegeix que “s’utilitza el tema de la llengua com un argument polític”.
A excepció del PP, la resta de grups municipals donen suport a la moció, que van presentar de forma conjunta. Ester Olivé (CiU) destaca que “quan acaben l’escola, els alumnes acrediten el català i castellà amb una nota més alta que les altres comunitats autònomes”.
El PSC també està d'acord amb la moció. Lluïsa Parrilla afirma que “els partits que defensen la immersió lingüística, només defensen el castellà”. Toni García (ICV-EUiA) afirma que “la llengua de Catalunya és el català, que facilita la cohesió social”. Joaquim Teixidor, del Grup Independent de Lloret (GRILL), afegeix que “hem de fer front comú quan ens toquen la llengua”.
Lloret va aprovar anit una moció, que ja ha rebut el vistiplau d'altres ajuntaments, com el de Girona, Figueres o Santa Coloma de Farners.