L’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja, de la qual Lloret de Mar forma part, denuncia la falta de finançament per part de l’Estat espanyol a les diferents destinacions que reben grans quantitats de turistes durant els mesos d’estiu.
I és més, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, remarca que també s’hauria de tenir en compte el nombre de persones que passen llargues temporades al municipi sense estar-hi empadronades. A Lloret en són unes 16.000.
“Tampoc tenen en compte el nombre de població estabilitzada, és a dir, la població no estable que passa un llarg temps al municipi, que a Lloret en tenim més de 16.000 persones”
Jaume Dulsat
Per tant, mentre que la població empadronada gira entorn les 40.000 persones, amb aquestes 16.000 superen les 55.000. A tot plegat, cal sumar-hi la gran quantitat de turistes que passen per Lloret al llarg de la temporada. En aquest sentit, l’alcalde recorda que els serveis municipals s’ofereixen per a tothom i, per tant, el més lògic seria que tothom hi contribuís tothom que passa per la destinació, hi estiguin empadronats o no.
“Pensem que és una necessitat comptabilitzar-ho d’una manera diferent per ser justos amb les càrregues que hem de suportar com a municipis, en termes de neteja, mobilitat i tots els serveis que donem”
Jaume Dulsat
A banda de Lloret, a l’Aliança hi ha Adeje, Arona i Sant Bartolomé de Tirajana (Canàries), Calvià (Balears), Benidorm (Alacant), Torremolinos (Màlaga) i Salou (Tarragona). Aquestes vuit localitats representen, només un 0,9% de la població espanyola, mentre que atenen el 9% de l’ocupació turística arreu de l’Estat.
No obstant això, el suport econòmic de les entitats supramunicipals va d’acord amb el nombre de persones empadronades i no té en compte el volum de turistes que passen pel municipi.