La sostenibilitat és un concepte relativament nou. Defineix el desenvolupament que satisfà les necessitats de les persones sense hipotecar les generacions futures. Pretén organitzar l'activitat humana (és a dir, l'economia, la construcció, etc) perquè tingui cura de la natura i de la biodiversitat.
Doncs aquest concepte -el de sostenibilitat- aplicat al turisme, és el que es vol dur a terme a Lloret. Amb aquest objectiu, s'han programat unes jornades anomenades Lloret Natura. S'inauguren divendres i s'allarguen uns 10 dies.
La idea és potenciar els atractius naturals i patrimonials de la vila, entre veïns i visitants, segons el regidor de medi ambient i participació ciutadana de l'ajuntament, Ignasi Riera. Per tal d'implicar els ciutadans, s'ha previst un ampli ventall d'activitats. Per exemple, una bicicletada contra el canvi climàtic, una fira sobre medi ambient i mobilitat, el dia del mar, etc.
A més, s'han decidit incloure els actes propis de la Setmana de la Mobilitat, perquè tenen moltes coses en comú, com la conscienciació de les persones. Per això, a partir del cap de setmana, es talla el trànsit en el passeig marítim, que es convertirà en un carill-bici. Com a compensació, tots els pàrkings municipals seran gratuïts.
A partir de demà i en els pròxims dies, anirem detallant cadascuna de les propostes que conformen les jornades Lloret Natura. La primera de totes la protagonitzen els regidors de l'ajuntament. Divendres recorreran diversos itineraris de la vila per tal detectar problemàtiques a la via pública. Un anirà en bicicleta, l’altre en cadira de rodes, un altre amb un cotxet…
Aquesta iniciativa està estretament lligada al projecte per a eliminar les barreres arquitectòniques que hi ha en el municipi. Segons l'ajuntament, del centenar que s'han detectat, un 70% s'han fet desaparèixer per tal que els carrers siguin aptes, accessibles, per a tothom. Es calcula que, en un any o dos, a Lloret no hi ha haurà cap barrera arquitectònica.