25.1 C
Lloret de Mar

Lloret tindrà un pressupost de més de 63 milions d’euros el 2016

Així es va aprovar al ple d'ahir amb el suport de tots els grups excepte el MILLOR i C's.

Ple de pressupostos, ahir
Ple de pressupostos, ahir

Darreres Notícies

Lloret de Mar tindrà un pressupost de 63.700.000 euros per al 2016. Tal com estava previst, així es va aprovar al ple d’ahir. L’equip de govern, format per CiU i ERC, ja havia pactat els comptes prèviament amb quatre grups municipals més, que són el PSC, ICV – EUiA, el PPC i En Lloret Sí, Se Puede.

L’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), creu que són uns pressupostos que tenen en compte la realitat i les necessitats del municipi i valora de manera molt positiva el suport de 15 dels 21 regidors.

El MILLOR i C’s, però, critiquen que l’equip de govern no els hagi tingut en compte a l’hora de pactar el pressupost. El més crític és Marc Fuertes, del MILLOR, que sospita que ni tan sols s’han estudiat les seves propostes. En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu de C’s, Jordi Hernández. L’equip de govern es va disculpar amb aquestes dues formacions i es van comprometre a treballar de cara als comptes del 2017 per intentar que l’aprovació sigui per unanimitat.

De moment, per a l’any que ve el govern compta amb el suport de la resta de grups, PSC, ICV – EUiA, el PPC i En Lloret Sí, Se Puede. El socialista Antonio Lorente està satisfet que s’hagin acceptat moltes de les seves propostes, com ara l’aposta per millorar algunes instal•lacions esportives situades en exteriors.

Jordi Orobitg, d’ERC, està satisfet que un any més, des que ell és al govern, s’hagi aconseguit el suport necessari per consensuar uns pressupostos.

Des d’ICV – EUiA, Xavier Rodríguez Pacios, ha valorat positivament que s’hagi apostat fort per les mesures socials.

El portaveu del PPC, Enric Martínez, remarca que s’hagin acceptat algunes reivindicacions que els populars feien des de fa temps, com ara la millora del repartiment de les subvencions als clubs esportius i la gestió municipal de la televisió local.

Finalment, Paulino Gracia, de En Lloret Sí, Se Puede, també s’ha centrat en destacar les propostes d’àmbit social.

El deute municipal es preveu que baixi un 3%, del 54 al 51. Pel que fa als pressupostos participatius, seran la principal novetat dels pressupostos del 2016. En concret, es destinarà una partida de mig milió d’euros perquè els veïns puguin decidir a què destinen la quantitat dedicada al seu barri.

spot_img

El + Vist