22 C
Blanes

Lluís Güell va deixar empremta a Lloret de Mar dissenyant l’antiga Discoteca Sant Trop

L’artista Lluís Güell, de qui s’està recordant aquests dies la seva obra i la seva figura a través de tres exposicions a Girona i Banyoles, també va deixar empremta a Lloret de Mar. Va dissenyar la discoteca St Trop, l’antiga, la que potser molts lloretencs recordaran, abans que es cremés en un fatal incendi l’any […]

Darreres Notícies

L’artista Lluís Güell, de qui s’està recordant aquests dies la seva obra i la seva figura a través de tres exposicions a Girona i Banyoles, també va deixar empremta a Lloret de Mar. Va dissenyar la discoteca St Trop, l’antiga, la que potser molts lloretencs recordaran, abans que es cremés en un fatal incendi l’any 1987. 

Güell sempre deia que que la gent no estava a les galeries i per això calia que l’art sortís al carrer. Un exemple entre molts d’aquesta filosofia la va deixar plasmada a la discoteca Sant Trop de Lloret de Mar. Explica el seu propietari, Carlos Rodríguez, que va ser per casualitat que Güell va dissenyar la discoteca, a través d’una coneixença als anys 60 entre l’artista i el germà de Rodríguez a Eivissa. 

circo de las estrellas

Com diem, de ben segur molts lloretencs la recorden. El seu propietari diu que era una obra d’art, Carlos Rodríguez també lamenta que aquella obra es perdés en l'incendi de 1987.

Encara en queden alguns detalls d’aquella antiga discoteca i també la graderia actual. Lluís Güell va ser un artista català prolífic i polifacètic, desconegut a Catalunya. Tot i així molts el consideren un geni. Carlos Rodríguez diu que era esbojarrat i sense disciplina. Vaja, un artista. Almenys tal i com entenem la figura de l’artista a partir del Romanticisme del segle 18:   Per donar a conèixer l’obra de Güell, aquesta setmana s’han inaugurat tres exposicions: dues a Girona i una altra a Banyoles.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist