26.4 C
Blanes

L’Obreria argumentarà per escrit el seu rebuig a la protecció de la Generalitat per Santa Cristina

Després del diàleg i la bona sintonia de divendres en la reunió entre representants de Lloret i la Generalitat sobre la protecció del paratge de Santa Cristina, el proper pas l'ha de dur a terme l'Obreria. El que ha de fer és expressar, per escrit, els motius pels quals rebutja que la finca costanera formi […]

Darreres Notícies

Després del diàleg i la bona sintonia de divendres en la reunió entre representants de Lloret i la Generalitat sobre la protecció del paratge de Santa Cristina, el proper pas l'ha de dur a terme l'Obreria. El que ha de fer és expressar, per escrit, els motius pels quals rebutja que la finca costanera formi part d'un Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) decretat pel govern català.

 

circo de las estrellas

L'obrer major, Salvador Palaudelmàs, argumenta que no saben “com es composa” o “qui governa un PEIN”, i que no els proporciona garanties pel que fa a la plena autonomia de Lloret en relació a Santa Cristina. Segons l'obrer major de Santa Cristina, la reunió de divendres no va servir per arribar a cap principi d'acord, però sí “va representar un primer pas, molt important”.

 

Salvador Palaudelmàs destaca que, per primera vegada, la Generalitat s'ha mostrat predisposada al diàleg i és receptiva a les demandes de Lloret. Igual que l'ajuntament, també present a la trobada, confia en poder arribar a un acord, però reconeix que serà difícil. Com dèiem, després de la reunió de divendres, el proper pas l'ha de fer Lloret. En concret, l'Obreria, que ha de redactar, per escrit, els seus motius per a rebutjar el PEIN.

 

Després la conselleria de medi ambient estudiarà el document i al seu torn farà una proposta per escrit, que serà considerada des de la vila. En aquest sentit, l'alcalde de Lloret, Xavier Crespo, subscriu la postura de l'Obreria i explica que un dels aspectes més importants és saber expressar fora de Lloret què significa Santa Cristina. “Per nosaltres Santa Cristina és com Montserrat pels catalans” ha comparat Crespo.

 

Igual que l'Obreria, l'ajuntament de Lloret destaca que serà complicat arribar a un acord, però recorda que tant la vila com la Generalitat tenen un mateix objectiu: vetllar per la preservació de Santa Cristina.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist