25.6 C
Blanes

L’Obreria i la Generalitat no acosten postures

L’Obreria de Santa Cristina i la Generalitat sembla que no s’entenen. Aquesta és la conclusió a què s’arriba després de la reunió que va haver-hi divendres a Barcelona. El motiu de la trobada era treballar perquè les dues parts arribin a un consens pel que fa a la inclusió o no del paratge de Santa […]

Darreres Notícies

L’Obreria de Santa Cristina i la Generalitat sembla que no s’entenen. Aquesta és la conclusió a què s’arriba després de la reunió que va haver-hi divendres a Barcelona. El motiu de la trobada era treballar perquè les dues parts arribin a un consens pel que fa a la inclusió o no del paratge de Santa Cristina dins l’àmbit de protecció del Pla d’Espais d’Interès Natural decretat pel govern català al voltant de la finca Pinya de Rosa de Blanes.

L’Obrer Major, Salvador Palaudelmàs, explica que la proposta que se’ls ha fet “no ofereix el contingut que prometien com a possible solució al conflicte dins del PEIN”. Palaudelmàs afegeix: “Nosaltres sempre hem dit que la solució si formem part del PEIN la veiem difícil, però havíem d’esperar que se’ns concretés la proposta per escrit. Ara tenim aquesta proposta que està oberta a negociacions, però no viem que la forma pugui funcionar”. En la trobada de divendres, representants de l’Obreria es van reunir amb tècnics de la conselleria de Medi Ambient. Els van fer arribar un document, que ara estudien els advocats de l’Obreria, que entre avui i demà emetran un dictamen jurídic.

circo de las estrellas

Tot i això, segons Salvador Palaudelmàs les postures d’uns i altres estan ben lluny del consens, perquè per ells “acceptar un document que el que diu ja ho diuen les lleis no té sentit”. L’Obrer Major explica que l’entitat es manté ferma en la seva postura de no volen que Santa Cristina estigui inclosa dins el Pla d’Espais d’Interès Natural, ja que així temen perdre autonomia i capacitat de gestió. Mentre que diu que la Generalitat no té cap intenció de cedir i modificar l’àmbit de la zona protegida. Per tant, tot i estar a l’espera del dictamen dels advocats de l’Obreria, Salvador Palaudelmàs no descarta noves mobilitzacions. Aviat tindrem notícies de l’Obreria de Santa Cristina, ja que aquesta setmana es reunirà a nivell intern per decidir el proper pas a seguir.

Recordem, de moment, el que ja s’ha fet. D’una banda, l’ajuntament en ple, un miler de persones en manifestació, 3.400 firmes i 82 entitats demanen que el paratge quedi exclòs de la zona protegida per la Generalitat. I a més hi ha 3 contenciosos en marxa pel mateix motiu. D’altra banda, a finals de març hi va haver una reunió amb el conseller de medi ambient, Francesc Baltasar, on es va anunciar la voluntat de consens, però sembla que això no es plasma per escrit.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist