21.8 C
Blanes

Manifestació multitudinària per reclamar l’autonomia de Santa Cristina

Un miler de persones i més d'una vintena d'entitats es van reunir ahir al paratge, on van exigir a la Generalitat una rectificació. Pretenen que la finca es continuï gestionant des de Lloret, com s'ha fet sempre, i que no s'inclogui dins el sector protegit que s'ha decretat al voltant d'un altre paratge, situat a […]

Darreres Notícies

Un miler de persones i més d'una vintena d'entitats es van reunir ahir al paratge, on van exigir a la Generalitat una rectificació. Pretenen que la finca es continuï gestionant des de Lloret, com s'ha fet sempre, i que no s'inclogui dins el sector protegit que s'ha decretat al voltant d'un altre paratge, situat a Blanes i anomenat Pinya de Rosa.

 

circo de las estrellas

"650 anys ens avalen" o "Montilla escolta els ciutadans". Això deien algunes de les moltes pancartes que aixecaven ahir veïns de Lloret, convocats per l'Obreria, l'entitat que té cura de la finca i de l'ermita des de fa segles. Els van acompanyar l'alcalde Xavier Crespo i membres de l'equip de govern, que van encapçalar la manifestació.

 

La part més reivindicativa de la jornada va ser quan es va tallar, durant 10 minuts, la carretera de Blanes a Lloret, en senyal de protesta. Allà l'obrer major, Salvador Palaudelmàs, va fer sentir la veu dels lloretencs: “Santa Cristina no és només un nom o una ermita. És capaç de fer-nos aixecar per defensar el paratge i tot el què comporta. És la nostra identitat, la nostra història”.

 

En la lectura del manifest, l'entitat va demanar la rectificació següent a la Generalitat: “Volem que es rectifiqui la delimitació del PEIN (Pla d’Espais d’Interès Natural) de Pinya de Rosa, com va aprovar per unanimitat l’ajuntament. Només demanem que el PEIN Pinya de Rosa es quedi a Pinya de Rosa” va declarar Salvador Palaudelmàs.

 

L'Obreria de Santa Cristina va adreçar les seves reivindicacions a dos polítics, en concret. Al president de la Generalitat, José Montilla, i al conseller de medi ambient, Francesc Baltasar. Els demanen sensibilitat i rectificació perquè Santa Cristina mantingui la seva sobirania i continuï essent gestionada des de Lloret de Mar.

 

L'entitat anuncia noves mobilitzacions, més contundents, si no arriba un gest del govern català. Els veïns, a més de portar pancartes, van recollir signatures. Va ser una iniciativa espontània. De moment, entre dissabte i diumenge, s'han recaptat unes 1.400 firmes que demanen que Santa Cristina no es gestioni des de fora de Lloret.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist