Durant tot un cap de setmana, El Puntet es va convertir en l’habitació de l’Andy i la Molly. Són els protagonistes de MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist, el nou curtmetratge de la productora lloretenca Meraki Films.
El film se centra en la relació que tenen el matrimoni com a artista i musa. Quan ella mor, Andy dubta de si és realment un artista o si la inspiració la tenia només amb ella, tal com ha explicat el director, Greoor Macoli.
“És un moment de pensar si la inspiració li ve d’ell o si era només per la seva dona i fins a quin punt és capaç de continuar amb la tasca de pintor”
Greoor Macoli
L’espectador veurà el matrimoni de jove (amb Lucía Segarra i Lucas Bondia) i ja de grans (amb Hans Hannabel i Merche Montilla). Amb aquest nou projecte, Greoor Macoli ha volgut vigilar tots els detalls. Així que, a través de les xarxes socials, ha aconseguit crear un grup de col·laboradors especialistes en tots els àmbits, com ara la direcció d’art amb Rubén Oses i Mariona Jiménez.
A més, també s’ha tingut cura que els actors vagin vestits i maquillats per a l’ocasió. Atesa la situació de pandèmia, s’ha apostat perquè fessin servir roba del seu armari personal, però Guillem Mitjavilla, encarregat de vestuari, ha vetllat perquè tot fos adequat a les característiques de cada personatge. Del maquillatge se n’encarrega Eane Valo.

La història transcorre sempre a la mateixa habitació, però durant diferents moments del dia. Per això tenen un paper fonamental el director de fotografia (en aquest cas, Aniol Oliver) i l’anomenat Gaffer, que és el cap de l’equip tècnic d’elèctrics i la seva feina és preparar la il·luminació d’una escena tal com li demana el director de fotografia. Els Gaffer del curtmetratge Molly són Biel Alquino i Antonio Fernández, que jugant amb la il·luminació aconsegueix que semblin diferents moments del dia.
Una altra feina clau a l’hora de rodar una pel·lícula és la de l’anomenat “script”. Josep Seijo explica que la seva feina consisteix en mirar tots els detalls, tant d’actors com d’objectes, perquè d’una escena a l’altra hi hagi continuïtat i no es noti un salt. Una tasca que és fonamental, tot i que ha de passar inadvertida als espectadors.
I, és clar, també és necessari que els enquadraments siguin bons. Una tasca que recau en l’operador de càmera, Yamil Jorge. I encara hi ha una altra funció molt important per aconseguir realisme en l’ambient. La del tècnic de so, que és Adrián Laka.
Darrere del curtmetratge MOLLY. Strange Life of A Contemporary Artist hi ha una vintena de persones, entre l’equip tècnic i l’artístic. Tots, coordinats per Greoor Macoli i l’ajudant de direcció, Angelina Mamukaeva.
I per tirar endavant el projecte cal tota una burocràcia paral·lela al procés artístic. Qui s’encarrega de gestionar-ho és el productor, Jesús Escobar.
La idea d’aquest curtmetratge va néixer fa tres anys. Inicialment era un treball de final de carrera, però Greoor Macoli se’l sentia massa seu.
“Parlo molt sobre mi, sobre la meva experiència personal i és, podríem dir, un biopic però amb altres personatges”
Greoor Macoli
Per rodar el curtmetratge, Meraki Films ha comptat, entre altres, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lloret, de l’institut Rocagrossa, del PDePà i de l’associació de comerciants.
En total, han estat més de 35 hores de feina concentrades en quatre dies, que serviran per donar llum a un curtmetratge de mitja hora, aproximadament. Després de la gravació, ara toca fer-ne el muntatge. I, un cop estigui enllestit, la intenció de Greoor Macoli és presentar-lo a diferents festivals de cinema.