13.7 C
Lloret de Mar
Un menjador escolar (Tarragona Digital)

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Un menjador escolar (Tarragona Digital)

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

Força Lloret denuncia la gestió que ha fet l’Ajuntament a l’hora d’atorgar les beques menjador. Una gestió que el grup de l’oposició titlla de molt dolenta i demana que es faci una nova convocatòria urgent amb un llindar més alt, que inclogui més famílies.

La portaveu de Força Lloret, Lluïsa Baltrons, critica que, en un any tan complicat com l’actual s’hagi canviat el model de gestió de les beques, que fins ara es portava des de l’àrea d’Educació i que aquest any s’ha traslladat a Benestar i Família, un departament molt saturat per la crisi del coronavirus.

Fins ara, la documentació per sol·licitar una beca s’entregava al Consell Comarcal, que feia una primera valoració. La documentació de les famílies que quedaven descartades, es passava directament al Consistori, que en feia una segona valoració amb uns llindars diferents.

Un dels canvis que critica Força Lloret és que aquest cop les famílies han hagut de tornar a presentar tota la documentació a l’Ajuntament. Un fet que ha implicat més burocràcia i que ha retardat molt l’entrega de les beques.

“Amb la creació d’aquesta nova convocatòria i la seva publicació tan tard, les famílies no han rebut aquesta ajuda fins al mes de febrer, tot i que encara no ens consta que cap família l’hagi rebut a dia d’avui”

Lluïsa Baltrons

A tot això, la formació creu que cal sumar-hi un altre aspecte important: “El càlcul de la renda familiar computable es fa d’acord a l’exercici fiscal de l’any 2019. És important perquè és l’any previ a la Covid-19, i no reflecteix la realitat d’emergència que estem vivint actualment les famílies de Lloret”.

Amb la mala gestió que s’ha fet, segons Força Lloret, és impossible que l’Ajuntament hagi gastat tota la partida de 135.000 euros que hi havia pressupostada per aquesta causa.

“Tal com s’ha gestionat aquest any dubtem que arribem a gastar ni tan sols una quarta part d’aquesta partida. No ens podem permetre que aquests recursos vagin destinats a ajudar les famílies com s’havia decidit en el ple de pressupostos”

Lluïsa Baltrons

Davant d’aquesta situació, Força Lloret demana que es pagui a les famílies adjudicatàries la beca amb retroactivitat des de l’octubre i, a més, que es faci una nova convocatòria urgent amb un nou llindar, que acapari més famílies.

Segons Forá Lloret, el llindar és “molt baix” i s’han pogut acollir molt poques famílies. Per això proposen “augmentar el llindar un 21%”. “Així ho equiparem als anys anteriors per incloure més famílies de Lloret, que és ara quan fa falta”, ha matisat Baltrons.

“Famílies que sempre havien estat beneficiàries aquest any per primer cop ho han deixat de ser i famílies que són usuàries de Càritas al CDA tampoc no són beneficiàries d’aquesta ajuda. Per tant, el sistema no funciona”

Lluïsa Baltrons

Des del Govern, la regidora de Benestar i Família, Arantxa Jiménez, vol deixar clar que no s’ha fet una mala gestió, però reconeix que el fet d’haver renovat les bases per atorgar les beques ha fet retardar tot el procés.

“Vull incidir que la gestió no ha estat dolenta, tenim tots els recursos humans del departament amb la gestió de les beques. Però quan es convoquen unes bases hi ha uns tempos que hem de respectar i això ens ha portat al segon trimestre”

Arantxa Jiménez

Per això assegura que estan estudiant la manera de poder pagar amb retroactivitat l’ajuda des del mes d’octubre.

“La retroactivitat està sobre la taula, ho estem mirant amb serveis jurídics. És complex perquè a les bases hi ha uns criteris establerts i modificar aquestes bases és molt complex”

Arantxa Jiménez

La moció de Força Lloret es debatrà al ple municipal de dilluns vinent, 1 de març, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda. La sessió tornarà a ser telemàtica i es podrà seguir en directe a través de la pàgina web i del Facebook de Nova Ràdio Lloret. 

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.