11.1 C
Lloret de Mar

Mifas critica que els accessos al Centre Cívic de Can Sabata incompleixen la llei d’accessibilitat

Per la seva banda, l'Ajuntament argumenta que té l'objectiu d'adequar l'espai que critica Mifas per millorar les condicions d'accessibilitat.

Centre Cívic de Can Sabatat
Centre Cívic de Can Sabatat

Darreres Notícies

L’Associació Mifas critica els problemes d’accessibilitat al Centre Cívic de Can Sabata. El Diari de Girona publica que l’entitat afirma que els treballs, que són força recents, no compleixen la normativa, ja que la llei estableix que “els espais públics urbanitzats nous seran dissenyats, construïts, mantinguts i gestionats complint les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació de les persones amb discapacitats”.

L’octubre passat, però, Mifas va redactar un informe sobre el nou passatge que connecta la carrera de Blanes amb l’avinguda del Rieral i va demostrar que les obres realitzades no segueixen la Llei d’Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. En concret, va remarcar que el passatge està fet de sorra i, a causa de la topografia del terreny, es formen ressalts quan plou i es dificulta l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. Per tant, segons Mifas, “es discrimina les persones amb mobilitat reduïda a l’accés i ús dels espais públics urbanitzats”.

El Diari de Girona publica també la resposta de l’alcalde, Romà Codina, que argumenta que durant l’any es van fent obres de millora en diversos indrets per ajustar-se a la normativa d’accessibilitat. En aquest sentit, segons Codina, l’Ajuntament té l’objectiu d’adequar l’espai que critica Mifas per millorar les condicions d’accessibilitat.

spot_img

El + Vist