L’Associació cultural i teatral Muekka s’ha marcat el repte de conscienciar els més joves sobre el bullying, o assetjament escolar. Amb aquest objectiu, porta a escena l’obra No t’ho callis aquest dissabte, tal com ha posat de relleu el director de Muekka, Elías González.
L’espectacle explica la història de la Camila, una noia que decideix trobar les seves pròpies respostes a les actituds violentes que hi ha al seu entorn. La intenció és fer reflexionar sobre el paper dels joves per combatre l’assetjament i també reflexionar sobre si estan preparats per reconduir situacions equivocades o negatives.
Un dels actors és l’adolescent Enzo Poblete, que explica que és important parlar de la problemàtica del bullying perquè està present en el dia a dia dels joves.
Segons Elías González, 1 de cada 5 infants pateix o ha patit bullying i només el 15% ho explica. Unes dades esfereïdores que han portat Muekka a impulsar aquest projecte, que, a banda de conscienciar, també vol donar veu als joves.
A més, les properes setmanes s’han programat diverses activitats per treballar l’assetjament escolar a les aules, que culminaran amb la representació d’una obra de teatre professional al febrer.

Pel que fa a la representació de No t’ho callis, es farà aquest dissabte, a les nou de la nit, al Teatre de Lloret. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament i, tot seguit, es farà un col·loqui amb tots els assistents. Enzo Poblete convida a tothom a assistir-hi i fa una crida especial per al jovent.
Per impulsar aquest projecte contra el bullying, Muekka compta amb el suport dels departaments de Cultura i Educació de l’Ajuntament i de l’entitat SEER de Barcelona, experta en educació emocional, que participarà en el col·loqui.