15.9 C
Lloret de Mar

Nou acte reivindicatiu de la Interampa per denunciar les mancances en educació a Lloret de Mar

L'agrupació de les associacions de famílies d'alumnes de tots els centres educatius de Lloret es concentrarà al Pompeu Fabra avui dilluns, a les 19 hores.

Protesta davant del Pere Torrent, el 2017
Protesta davant del Pere Torrent, el 2017

Darreres Notícies

La Interampa convoca la ciutadania aquesta tarda en un nou acte de protesta. L’agrupació d’associacions de famílies d’alumnes de tots els centres educatius de la vila, tant de primària com de secundària, torna a denunciar la saturació a les aules.

servicios profesionales jimenez

El president de la Interampa, Carles Costa, insisteix en què hi ha saturació a les aules i és insuficient la construcció del nou institut que preveu inaugurar el Departament d’Educació a Lloret el curs vinent. Costa lamenta la mala planificació per part de la Generalitat, que fa uns dies va anunciar que crearia un bony (nou grup que va fent tots els cursos, sense arribar a crear una nova línia al centre) de primer d’ESO a l’institut Rocagrossa i, davant la negativa del centre, ha decidit traspassar-lo a l’institut escola.

La saturació a les aules afecta tant a secundària com a primària, on la Generalitat també preveu crear diferents bonys. Un dels més problemàtics es preveu que sigui el de cinquè de primària a l’escola Pompeu Fabra. Carles Costa explica que l’escola haurà de repartir els alumnes que té ara en tres grups a quart de primària en els quatre grups que tindrà l’any que ve a cinquè. Les vacants, s’aniran omplint amb alumnes nouvinguts a través de la Matrícula Viva. Una arribada que es preveu que sigui d’entre 15 i 20 alumnes nous. Com que els centres no tenen prou recursos per atendre els alumnes que arriben a mig curs, el nivell de les classes se sol endarrerir.

Josep Bargalló, conseller d’Ensenyament (El Periódico)

Per tant, les dues gran reivindicacions de la Interampa segueixen sent que es redueixin les ràtios d’alumnes amb la creació d’una nova escola de primària, a banda del nou institut ja anunciat per a Sant Quirze, i que el Pere Torrent sigui considerat centre de màxima complexitat. Per reivindicar-ho, l’agrupació fa temps que intenta reunir-se amb el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, però des de la Generalitat no els donen cap resposta.

L’acte reivindicatiu per reclamar millores en la qualitat de l’educació a Lloret, començarà a les set de la tarda, a la porta de l’escola Pompeu Fabra.

spot_img

El + Vist