La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lloret atura les accions, temporalment, durant aquest mes. El motiu principal és la manca d’activitat judicial que es produeix al llarg de l’agost. El col·lectiu d’activistes, que lluita en favor del dret a l’habitatge a Lloret, tornarà al setembre. Seguirà endavant amb les assembles que fa cada dilluns, al Centre Cívic Salom del barri del Molí, on tothom hi està convidat a participar-hi.
Amb el tancament del curs, les valoracions que se’n fan són positives. Un dels membres de la plataforma, Enric Bonmatí, es mostra satisfet perquè “la gent pren consciència de la situació i la gravetat que té el tema de l’habitatge en general. No solament pel tema de les hipoteques, també pel tema dels lloguers i les reclamacions, les sentencies abusives… La resposta és bona. La gent participa activament a les assemblees i a les accions i pren consciència cada vegada més”.
Un dels temes en què es treballa de manera més activa des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca són les clàusules terra. Tot i posar-se en contacte amb els bancs, a través de demandes que s’han fet per via extrajudicial, consideren que les respostes que han rebut no són les correctes. De moment, s’estan plantejant fer una demanda judicial conjunta amb la resta de plataformes de la demarcació de Girona perquè, segons assegura, “la resposta dels bancs ha estat moltes vegades no donar resposta i les que han donat han estat quantitats mal calculades i inacceptables. Al setembre, una qüestió que ens plantegem amb totes les plataformes gironines és la possibilitat de fer una demanda judicial col·lectiva per la reclamació de cadascuna de les hipoteques que tinguin clàusules terra”.
Des del col·lectiu també han critica la gestió de l’Ajuntament en relació a aquesta temàtica. Reclamen al consistori que posi en marxa una política d’habitatge més valenta i que prengui mesures més contundents per recuperar el pisos buits que són propietat dels bancs. Algunes de les propostes que fan és que s’augmenti l’Impost de Béns d’Immobles i que se sancioni a les entitats bancàries que tinguin pisos tancats durant més de 2 anys.