14.3 C
Blanes
Activistes de la PAH, al Congrés

La PAH registra una proposta de llei al Congrés de Diputats sobre l’habitatge

Entre altres coses, la llei establiria un topall del preu dels lloguers en funció de cada zona i obligaria les companyies a col·laborar per acabar amb la pobresa energètica.

Activistes de la PAH, al Congrés

Darreres Notícies

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet un pas més en la seva lluita per garantir un habitatge a tothom. Aquest dimecres, ha registrat una proposta de llei al Congrés de Diputats, que ha comptat amb el suport del PDeCat, ERC, Compromís, Unidos Podemos i Bildu.

La PAH assenyala que si s’acaba aprovant el text, aquesta llei acabaria amb els desnonaments, els deutes hipotecaris elevats i la pobresa energètica, ja que es calcula que uns 2 milions de persones arreu de l’Estat no poden fer front a la despesa del subministrament d’electricitat, gas i aigua. A més, preveu que els Ajuntaments puguin establir un topall dels preus de lloguer. Ho ha exposat Enric Bonmatí, de la PAH de Lloret.

La proposta de la PAH és la mateixa que la llei aprovada fa uns mesos al Parlament de Catalunya i tombada pel Tribunal Constitucional. La diferència és que té en compte el problema del lloguer, ja que en els últims anys s’ha encarit molt: només el 2017, va incrementar-se un 30%.

Enric Bonmatí ha apuntat que el Constitucional va tombar la llei catalana perquè va al·legar que invaïa competències estatals. Ara aquest argument quedaria anul·lant, perquè seria una llei estatal. Tot i així, la preocupació de la Plataforma és que PP i C’s en vetin el debat.

La PAH considera que es tracta d’una llei “necessària i urgent”.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist