26.4 C
Blanes

Participació inferior a Lloret en el referèndum del nou estatut

La població de Lloret de Mar s'absté majoritàriament de dir la seva en el referèndum de l'estatut. La participació se situa sobre el 40%, 10 punts per sota de la mitjana catalana. D'aquests 7.043 vots emesos, un 75% es van decantar pel sí, un 20% pel vot negatiu i un 5% va votar en blanc. […]

Darreres Notícies

La població de Lloret de Mar s'absté majoritàriament de dir la seva en el referèndum de l'estatut. La participació se situa sobre el 40%, 10 punts per sota de la mitjana catalana.

D'aquests 7.043 vots emesos, un 75% es van decantar pel sí, un 20% pel vot negatiu i un 5% va votar en blanc. En números absoluts, això es tradueix en 5.282 vots a favor, 1.384 en contra i 337 vots en blanc. Pel que fa a vots nuls, se'n van comptabilitzar 40.

circo de las estrellas

Per tant, estem parlant d'uns resultats semblants als assolits a Catalunya, si bé l'assistència als col·legis electorals de Lloret ha estat inferior. El regidor de participació ciutadana de l'ajuntament, Ignasi Riera, reconeix que no estan gaire satisfets. 

Tot i aquesta participació a la baixa, l'assistència de la població ahir a les urnes és superior a la registrada a l'últim referèndum, el de la constitució europea, on hi va anar a votar el 33% del cens electoral de Lloret.  

Si aquesta és la part negativa del referèndum del nou estatut, la positiva és que la d'ahir va ser una jornada tranquil·la i sense incidents.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist