26.4 C
Blanes

Prevencions i mesures de seguretat en la nit més curta de l’any

S'acosta la revetlla de Sant Joan, una festa que dóna la benvinguda a la nit més curta de l'any amb fogueres i petards. Això es tradueix, en termes de seguretat, en una vigilància extrema de part de la policia local i protecció civil. És una nit on s'han de controlar les fogueres, les quals s'han […]

Darreres Notícies

S'acosta la revetlla de Sant Joan, una festa que dóna la benvinguda a la nit més curta de l'any amb fogueres i petards. Això es tradueix, en termes de seguretat, en una vigilància extrema de part de la policia local i protecció civil.

És una nit on s'han de controlar les fogueres, les quals s'han d'autoritzar prèviament, i també l'ús dels petards, per evitar ferides a les persones i danys a l'entorn més immediat. Per tant, ara que queden pocs dies perquè arribi Sant Joan, és moment d'exposar les mesures preventives més importants.

circo de las estrellas

Pel que fa a les fogueres, primer de tot s'ha de demanar permís a l'ajuntament. Aquest duu a terme una inspecció, i decideix si l'autoritza o no. L'altra obligació és situar el foc a més de 500 metres de distància de boscos i camps de conreu, i a 15 metres de façanes i vehicles.

A més, cal disposar de mitjans propis de vigilància i d'extinció. Tot plegat ha fet que hagi baixat a Lloret el número de fogueres fins a només 4 o 5, mentre que a Blanes, per posar un exemple, n’encenen una vintena. Un altre element important és el material que es recomana cremar en una foguera. Els elements que s’han d’evitar, per diferents raons, són papers, teixits, bidons, esprais o plàstics, entre altres. 

Si les fogueres són un dels elements indispensables de la nit de Sant Joan, l'altre són els coets i petards. La primera recomanació, per evitar accidents, és que els que els manipulen, que solen nens, menors d'edat, sempre estiguin controlats per adults. La ubicació també és important. Es recomana que els petards es tirin en llocs oberts, allunyats de zones arbrades i de l'entorn urbà.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist