22.2 C
Blanes

Primera palmera de Lloret afectada per l’escarabat morrut

L'escarabat morrut ha arribat a Lloret de Mar. Ha afectat una palmera d'una finca privada, situada a la urbanització La Soleia, a prop de Blanes, on hi van haver casos aquest hivern. En detectar el primer cas de Lloret, l'ajuntament ha seguit el protocol marcat per la Generalitat.   Consisteix en confirmar que es tracta […]

Darreres Notícies

L'escarabat morrut ha arribat a Lloret de Mar. Ha afectat una palmera d'una finca privada, situada a la urbanització La Soleia, a prop de Blanes, on hi van haver casos aquest hivern. En detectar el primer cas de Lloret, l'ajuntament ha seguit el protocol marcat per la Generalitat.

 

circo de las estrellas

Consisteix en confirmar que es tracta de la plaga de l'escarabat morrut, en tallar la palmera i destruir-la perquè no afecti altres arbres, tal i com ha explicat el regidor de medi ambient, Josep Teixidor.

 

Davant d'un problema com aquest, el més important és actuar de forma preventiva, cosa que s'ha de fer a l'hivern i que consisteix en podar al màxim les palmeres per impedir el contagi de l'escarabat morrut. Això es va aplicar en les palmeres situades en zones públiques, una actuació que ara, arran del cas, es tornarà a repetir.

 

Com saben, a Lloret, hi ha moltes palmeres, situades en terrenys públics, però n’hi ha també en espais privats. Per tant, es demana als veïns que es posin en contacte amb l'ajuntament, que els explicarà què cal fer per a prevenir la plaga de l'escarabat morrut. El regidor de medi ambient alerta que si la plaga s'estén entre les palmeres de la vila causarà “perjudicis econòmics i turístics importants”.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist