Dijous, 25 febrer 2021
9.4 C
Lloret de Mar
Un ciclista al passeig, aquest matí

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Un ciclista al passeig, aquest matí

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

Que els taxis, i el transport públic en general, puguin arribar a qualsevol punt del passeig malgrat les restriccions que hi pugui haver en un futur, o que es permeti l’entrada i aparcament de bicicletes en espais de vianants. Són algunes de les propostes que s’han fet arribar a l’Ajuntament en el marc del procés de participació ciutadana per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

El Consistori ha començat una sèrie de sessions amb veïns, entitats i gremis per copsar la voluntat dels diferents sectors i prendre la millor decisió d’un tema que considera cabdal per a la destinació. Un dels col·lectius que ha fet arribar el seu punt de vista és el dels taxistes. Joan Tarradas, president de l’Associació de Taxis de Lloret, explica que la seva voluntat és que, s’apliquin les restriccions que s’apliquin, els taxis puguin portar els clients fins a qualsevol punt del passeig.

“No hem d’oblidar el fons empresarial d’aquesta zona, hi ha molts hotels, comerç i restauració, i hem de compatibilitzar la mobilitat amb l’activitat econòmica. I pel que respecta a la nostra competència, nosaltres el que volem és l’accessibilitat garantida al 100% del transport públic”

Joan Tarradas

També hi ha dit la seva la Penya Ciclista. El president, Jordi Figueras, que reconeix que “feia molt de goig” quan, durant el desconfinament de la primavera, el passeig estava tallat al trànsit rodat i hi havia molta gent practicant-hi esport. En aquest sentit, creu que caldria buscar un equilibri entre servei públic, turistes i esportistes.

“Un carril bici que comencés al passeig i anés fins a altres punts del poble crec que serviria per potenciar molt més el passeig com a punt ciclista per a gent que s’inicia o per a qui va amb nens o no vol anar a la carretera”

Jordi Figueras

Tomás Sánchez, responsable de la botiga Bicigrino, afegeix que caldria crear espais segurs perquè els usuaris poguessin aparcar la bicicleta en aquesta zona.

“Hi hauria d’haver espais on es poguessin aparcar les bicicletes, que estiguessin controlades per exemple amb càmeres de vigilància de la policia perquè els ciclistes poguessin estar tranquils quan deixessin la bicicleta”

Tomás Sánchez

Recordem que l’Ajuntament va tallar el trànsit unes hores al dia durant la primavera i l’estiu com a prova pilot. Atès l’èxit que va tenir la iniciativa, ha decidit impulsar un procés participatiu perquè tothom pugui donar la seva opinió. A banda de les sessions amb diferents veïns, entitats i gremis, qui ho vulgui també pot fer arribar propostes a través de la pàgina web municipal.

La intenció és que després del procés d’entrada de propostes i la valoració per part dels serveis tècnics, es faci una votació entre el 8 i el 14 de març, oberta a tots els veïns majors de 16 anys.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.