Que els taxis, i el transport públic en general, puguin arribar a qualsevol punt del passeig malgrat les restriccions que hi pugui haver en un futur, o que es permeti l’entrada i aparcament de bicicletes en espais de vianants. Són algunes de les propostes que s’han fet arribar a l’Ajuntament en el marc del procés de participació ciutadana per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.
El Consistori ha començat una sèrie de sessions amb veïns, entitats i gremis per copsar la voluntat dels diferents sectors i prendre la millor decisió d’un tema que considera cabdal per a la destinació. Un dels col·lectius que ha fet arribar el seu punt de vista és el dels taxistes. Joan Tarradas, president de l’Associació de Taxis de Lloret, explica que la seva voluntat és que, s’apliquin les restriccions que s’apliquin, els taxis puguin portar els clients fins a qualsevol punt del passeig.
“No hem d’oblidar el fons empresarial d’aquesta zona, hi ha molts hotels, comerç i restauració, i hem de compatibilitzar la mobilitat amb l’activitat econòmica. I pel que respecta a la nostra competència, nosaltres el que volem és l’accessibilitat garantida al 100% del transport públic”
Joan Tarradas
També hi ha dit la seva la Penya Ciclista. El president, Jordi Figueras, que reconeix que “feia molt de goig” quan, durant el desconfinament de la primavera, el passeig estava tallat al trànsit rodat i hi havia molta gent practicant-hi esport. En aquest sentit, creu que caldria buscar un equilibri entre servei públic, turistes i esportistes.
“Un carril bici que comencés al passeig i anés fins a altres punts del poble crec que serviria per potenciar molt més el passeig com a punt ciclista per a gent que s’inicia o per a qui va amb nens o no vol anar a la carretera”
Jordi Figueras
Tomás Sánchez, responsable de la botiga Bicigrino, afegeix que caldria crear espais segurs perquè els usuaris poguessin aparcar la bicicleta en aquesta zona.
“Hi hauria d’haver espais on es poguessin aparcar les bicicletes, que estiguessin controlades per exemple amb càmeres de vigilància de la policia perquè els ciclistes poguessin estar tranquils quan deixessin la bicicleta”
Tomás Sánchez
Recordem que l’Ajuntament va tallar el trànsit unes hores al dia durant la primavera i l’estiu com a prova pilot. Atès l’èxit que va tenir la iniciativa, ha decidit impulsar un procés participatiu perquè tothom pugui donar la seva opinió. A banda de les sessions amb diferents veïns, entitats i gremis, qui ho vulgui també pot fer arribar propostes a través de la pàgina web municipal.
La intenció és que després del procés d’entrada de propostes i la valoració per part dels serveis tècnics, es faci una votació entre el 8 i el 14 de març, oberta a tots els veïns majors de 16 anys.