16 C
Lloret de Mar
Un ciclista al passeig, aquest matí

Que el passeig estigui obert als taxis o que hi neixi un carril bici, propostes per a la mobilitat a la zona

L'Ajuntament ja ha començat les reunions amb veïns, entitats i gremis per copsar l'opinió de tots els sectors sobre com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

Un ciclista al passeig, aquest matí

Darreres Notícies

Josep Pérez, veí de Lloret, denuncia que pateix homofòbia de manera reiterada

Fa 20 anys que conviu amb el mateix home, amb qui està casat, i assegura que fins ara no havien tingut mai cap problema. Des de fa uns anys, però, té uns veïns que l'agredeixen per la seva condició sexual.

‘I tu, què hi veus?’, el vídeo amb motiu del Dia Contra l’Homofòbia

L'Ajuntament commemora el 17 de maig amb aquest vídeo de Meraki Films i ha preparat un acte, diumenge al Teatre, amb una taula d'experiències i una performance de La Caravana de les Arts, entre altres coses.

‘Compra responsable, compra sostenible’ per commemorar la Setmana Internacional dels Mercats

La Xarxa de mercats sedentaris, entre els quals hi ha el de Lloret, organitza un any més la campanya 'Estimo el meu mercat' centrada en la compra sostenible i de proximitat.

L’alumnat dels cursos municipals exposa els seus treballs fets telemàticament durant la pandèmia

Són els alumnes del Casal Municipal de la Gent Gran i dels Centres Cívics, que inauguren l'exposició demà i es podrà visitar fins al 28 de maig, a la Casa de la Cultura.

El lloretenc José García és el conserge a ‘Moebius’, la nova sèrie de TV3

El thriller psicològic, protagonitzar per Aida Oset i dirigit per Eduard Cortés, s'estrena aquesta nit, a les 22.05, amb un doble episodi.

Que els taxis, i el transport públic en general, puguin arribar a qualsevol punt del passeig malgrat les restriccions que hi pugui haver en un futur, o que es permeti l’entrada i aparcament de bicicletes en espais de vianants. Són algunes de les propostes que s’han fet arribar a l’Ajuntament en el marc del procés de participació ciutadana per decidir com ha de ser la mobilitat al passeig marítim.

El Consistori ha començat una sèrie de sessions amb veïns, entitats i gremis per copsar la voluntat dels diferents sectors i prendre la millor decisió d’un tema que considera cabdal per a la destinació. Un dels col·lectius que ha fet arribar el seu punt de vista és el dels taxistes. Joan Tarradas, president de l’Associació de Taxis de Lloret, explica que la seva voluntat és que, s’apliquin les restriccions que s’apliquin, els taxis puguin portar els clients fins a qualsevol punt del passeig.

“No hem d’oblidar el fons empresarial d’aquesta zona, hi ha molts hotels, comerç i restauració, i hem de compatibilitzar la mobilitat amb l’activitat econòmica. I pel que respecta a la nostra competència, nosaltres el que volem és l’accessibilitat garantida al 100% del transport públic”

Joan Tarradas

També hi ha dit la seva la Penya Ciclista. El president, Jordi Figueras, que reconeix que “feia molt de goig” quan, durant el desconfinament de la primavera, el passeig estava tallat al trànsit rodat i hi havia molta gent practicant-hi esport. En aquest sentit, creu que caldria buscar un equilibri entre servei públic, turistes i esportistes.

“Un carril bici que comencés al passeig i anés fins a altres punts del poble crec que serviria per potenciar molt més el passeig com a punt ciclista per a gent que s’inicia o per a qui va amb nens o no vol anar a la carretera”

Jordi Figueras

Tomás Sánchez, responsable de la botiga Bicigrino, afegeix que caldria crear espais segurs perquè els usuaris poguessin aparcar la bicicleta en aquesta zona.

“Hi hauria d’haver espais on es poguessin aparcar les bicicletes, que estiguessin controlades per exemple amb càmeres de vigilància de la policia perquè els ciclistes poguessin estar tranquils quan deixessin la bicicleta”

Tomás Sánchez

Recordem que l’Ajuntament va tallar el trànsit unes hores al dia durant la primavera i l’estiu com a prova pilot. Atès l’èxit que va tenir la iniciativa, ha decidit impulsar un procés participatiu perquè tothom pugui donar la seva opinió. A banda de les sessions amb diferents veïns, entitats i gremis, qui ho vulgui també pot fer arribar propostes a través de la pàgina web municipal.

La intenció és que després del procés d’entrada de propostes i la valoració per part dels serveis tècnics, es faci una votació entre el 8 i el 14 de març, oberta a tots els veïns majors de 16 anys.

- Publicitat -

El + Vist

S’obre la preinscripció a les llars d’infants municipals de Lloret

La convocatòria per a Els Pops i La Lola Anglada s'adreça a famílies amb infants nascuts els anys 2019 i 2020.