21.8 C
Blanes

Queixes per la manca de places en les llars d’infants municipals

Una vuitantena de pares i mares de Lloret denuncia que els seus fills s'han quedat sense plaça a les llars d'infants municipals. Han portat el seu malestar fins a l'ajuntament, que els ha argumentat que no és una etapa d'escolarització obligatòria i l'única opció que els ha donat és recórrer als centres privats.   Això […]

Darreres Notícies

Una vuitantena de pares i mares de Lloret denuncia que els seus fills s'han quedat sense plaça a les llars d'infants municipals. Han portat el seu malestar fins a l'ajuntament, que els ha argumentat que no és una etapa d'escolarització obligatòria i l'única opció que els ha donat és recórrer als centres privats.

 

circo de las estrellas

Això no és una solució acceptable per les famílies, que pensen exposar la seva situació al delegat d'Educació de Girona i a la resta de partits polítics amb representació al consistori. El grup de pares i mares anuncia que recolliran firmes entre la població, per tal d'obtenir el major suport possible, i explica que han fet diverses propostes a l'ajuntament.

 

Una passa per a construir una llar d'infants prefabricada al barri de Fenals i l'altra perquè el consistori pagui la diferència de preu entre un centre públic i un de privat, que és més car. Segons una portaveu del col·lectiu afectat, Marta Alcover, la resposta ha estat “negativa”.

 

Davant de les demandes del col·lectiu, l'ajuntament ha respòs que no està obligat, ni tampoc la Generalitat, a oferir places públiques de llar d'infants perquè és una etapa d'escolarització optativa. Tot i això, el regidor d’educació en funcions, Francesc Oliva, reconeix que enguany hi ha més demanda que altres anys i assegura que “hi ha lloc per a tothom” entre l'oferta municipal i la privada.

 

Davant la demanda de noves places de llars d'infants, l'ajuntament anuncia que farà un centre nou, el tercer de Lloret, al barri de Fenals. Però no és una solució immediata, com reclamen els pares, sinó per d'aquí a 2 anys.

 

Amb tot, el regidor ha dit que “sent” no poder cobrir les demandes de les famílies afectades. Ha dit que són 76 les places que falten pel proper curs en les llars d'infants Lola Anglada i els Pops, les de titularitat municipal. Explica també que l'oferta pública cobreix més de la meitat de les places existents a Lloret de Mar.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist