12.8 C
Lloret de Mar
Eduard Coloma, director de l'hotel Samba

El Samba de Lloret és un dels hotels que gasten menys aigua gràcies a les mesures que adopta

L'establiment s’ha convertit en una mena de laboratori per assajar tecnologies per estalviar aigua i, de fet, avui acaba la recerca del projecte europeu DemEAUmed, amb un seminari.

Eduard Coloma, director de l'hotel Samba

Darreres Notícies

Es fa una crida als propietaris de pisos buits amb 2 habitacions o més

La voluntat de l'Ajuntament és cedir-los al programa 'Reallotgem' del govern català, que s’adreça a famílies vulnerables a l’espera de rebre un habitatge de lloguer social.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Lloret organitza una formació en vendes a través de xarxes socials per al sector MICE

Una 50a de professionals del turisme de reunions i esdeveniments s'han inscrit a la iniciativa presencial, que té lloc aquest mes d'abril al Teatre de Lloret de Mar.

Marc Bernils arriba als quarts de final de l’American Padel Tour

Amb el seu company d’equip, el francès Jeremy Scatena, el lloretenc no va poder superar una parella formada per jugadors holandesos i es va quedar fora de les semifinals.

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Els grans hotels de la Costa Brava gasten una mitjana de 270 litres d’aigua al dia per cada client, segons un estudi de la Universitat de Girona. N’hi ha que en fan servir més, 420 litres per persona i dia, i d’altres menys.

Entre els que en gasten menys hi ha l’Hotel Samba de Lloret, que s’ha convertit en una mena de laboratori per assajar tecnologies per estalviar aigua. És on s’està realitzant la recerca del projecte europeu DemEAUmed, en el qual participen un total de 15 centres de recerca i empreses. Avui acaba aquest projecte d’àmbit europeu, amb un seminari al mateix hotel lloretenc.

Alguns dels participants són el centre tecnològic Leitat, de Terrassa, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i Hosa Hotels, l’empresa que gestiona la cadena d’hotels a la qual pertany el Samba.

L’establiment lloretenc disposa des de fa temps de l’acreditació ambiental EMAS, ja que abans de participar en el projecte va incorporar sistemes per reciclar l’aigua de les dutxes. Compta amb un gran dipòsit soterrat per a aquestes aigües, on es filtren, es tracten i es reutilitzen per als vàters.

El director de l’hotel Samba, Eduard Coloma, assegura que cada vegada els clients valoren més que els establiments on s’allotgen treballin de manera sostenible. A més a més, tot i que aplicar mesures sostenibles sol generar una despesa inicial, a la llarga és rendible. 

De tot plegat se’n parla al seminari que es fa a l’hotel Samba.

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.