17.4 C
Lloret de Mar

El Samba de Lloret és un dels hotels que gasten menys aigua gràcies a les mesures que adopta

L'establiment s’ha convertit en una mena de laboratori per assajar tecnologies per estalviar aigua i, de fet, avui acaba la recerca del projecte europeu DemEAUmed, amb un seminari.

Eduard Coloma, director de l'hotel Samba
Eduard Coloma, director de l'hotel Samba

Darreres Notícies

Els grans hotels de la Costa Brava gasten una mitjana de 270 litres d’aigua al dia per cada client, segons un estudi de la Universitat de Girona. N’hi ha que en fan servir més, 420 litres per persona i dia, i d’altres menys.

servicios profesionales jimenez

Entre els que en gasten menys hi ha l’Hotel Samba de Lloret, que s’ha convertit en una mena de laboratori per assajar tecnologies per estalviar aigua. És on s’està realitzant la recerca del projecte europeu DemEAUmed, en el qual participen un total de 15 centres de recerca i empreses. Avui acaba aquest projecte d’àmbit europeu, amb un seminari al mateix hotel lloretenc.

Alguns dels participants són el centre tecnològic Leitat, de Terrassa, l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) i Hosa Hotels, l’empresa que gestiona la cadena d’hotels a la qual pertany el Samba.

L’establiment lloretenc disposa des de fa temps de l’acreditació ambiental EMAS, ja que abans de participar en el projecte va incorporar sistemes per reciclar l’aigua de les dutxes. Compta amb un gran dipòsit soterrat per a aquestes aigües, on es filtren, es tracten i es reutilitzen per als vàters.

El director de l’hotel Samba, Eduard Coloma, assegura que cada vegada els clients valoren més que els establiments on s’allotgen treballin de manera sostenible. A més a més, tot i que aplicar mesures sostenibles sol generar una despesa inicial, a la llarga és rendible. 

De tot plegat se’n parla al seminari que es fa a l’hotel Samba.

spot_img

El + Vist