24.7 C
Blanes

Si la Generalitat donés potestat a l’Ajuntament seria obligat tancar per Sta Cristina

L'Ajuntament de Lloret voldria tenir potestat per poder obligar a tancar les botigues per Santa Cristina. Això és el que ha demanat en reiterades ocasions a la Generalitat. El Govern Català contesta però que o bé es té excepcionalitat turística que permet obrir sempre o bé els horaris comercials es regulen segons la normativa que […]

Darreres Notícies

L'Ajuntament de Lloret voldria tenir potestat per poder obligar a tancar les botigues per Santa Cristina. Això és el que ha demanat en reiterades ocasions a la Generalitat. El Govern Català contesta però que o bé es té excepcionalitat turística que permet obrir sempre o bé els horaris comercials es regulen segons la normativa que regeix tot el país. 

L’etern problema que es repeteix cada any per aquestes dates se solucionaria, segons l'Ajuntament de Lloret, si la Generalitat donés la potestat al consistori d’obligar a tancar per la festa local al marge de l’excepcionalitat turística, ho ha dit, Víctor Llasera, regidor de comerç.

circo de las estrellas

Llasera ha explicat que en canvi, el consistori té capacitat per prohibir les mostres comercials al carrer. Una situació que el dia de Santa Cristina faran complir.

La única arma amb la qual pot lluitar l'Ajuntament lloretenc davant d’aquesta situació, és apel·lar a la consciència de cadascun dels empresaris perquè tanquin dimarts que ve portes. Per això s’ha començat a repartir un van d’alcaldia recomanant als botiguers que no obrin i gaudeixin ells i els seus treballadors de la festa major.

Santa Cristina cau aquest any en dimarts, dia de mercat setmanal a Lloret. Paradoxalment la llei de mercats permet que no es faci en dia de festa local. Una situació que el consistori lloretenc voldria que la Generalitat també recollís a la llei de comerç.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist