Els sis experts en urbanisme i paisatgisme que participen en el seminari de set dies a Lloret oferiran una visió objectiva i podran remarcar els pitjors defectes i les millors virtuts de la ciutat. Ho ha remarcat el regidor de Promoció Econòmica i responsable municipal del Pla Operatiu de Lloret, Jordi Orobitg.
Durant aquesta setmana analitzen diferents aspectes del municipi, com ara l’estat dels accessos a la destinació des de tots els punts, incloent el projecte de perllongament de la C-32. En la visita als accessos de Lloret, els experts van estar acompanyats d’estudiants que fan tasques de suport, personal d’Habitat Professionals Forum –que és l’entitat organitzadora-, representants de la Mesa Empresarial de Turisme i la gerent en funcions de Lloret Turisme, Elisabeth Keegan.
Els urbanistes també han visitat diferents espais de la vila, com els Jardins de Santa Clotilde, el nucli antic o Puig de Castellet, i els municipis de Blanes i Tossa de Mar -amb els quals Lloret forma una conurbació d’uns 90.000 habitants. Les sortides les complementen amb reunions amb empresaris, tècnics municipals d’urbanisme i medi ambient, amb regidors del ple i també tenen previst trobar-se amb representants veïnals.
L’objectiu del seminari, que acaba aquest dissabte, és replantejar Lloret com a destinació turística des del punt de vista de l’urbanisme. La idea és donar a conèixer unes primeres conclusions a finals de setmana, mentre que les definitives se sabran més endavant.
El regidor reconeix que aquesta actuació és molt rellevant, tot i que recorda que ja van impulsar fa un temps la primera acció del pla operatiu: van encarregar un estudi per instal•lar fibra òptica al municipi.
En total, el pla operatiu consta de 29 accions.