18 C
Blanes

‘Soy Cuba’ és la propera projecció del cineclub Adler

Una pel·lícula que havia estat amagada durant anys a Cuba, i que van rescatar directors de cinema reconeguts com Coppola o Scorsese, arriba aquest diumenge a Lloret. Porta per títol Soy Cuba i la va dirigir l’any 1964 Mikhail Katalozov. El president del cineclub Adler, Joan Moret, explica que la producció “va romandre absolutament amagada […]

Darreres Notícies

Una pel·lícula que havia estat amagada durant anys a Cuba, i que van rescatar directors de cinema reconeguts com Coppola o Scorsese, arriba aquest diumenge a Lloret. Porta per títol Soy Cuba i la va dirigir l’any 1964 Mikhail Katalozov. El president del cineclub Adler, Joan Moret, explica que la producció “va romandre absolutament amagada fins ben entrat l’any 1996, quan Francisco Coppola i Martin Scorsese van redescubrir-la i van fer mans i mànigues perquè la pel·lícula es projectés als Estats Units, on estava completament prohibida”.

 

circo de las estrellas

Mikhail Katalozov la va realitzar com a encàrrec del govern cubà, que volia fer propaganda del règim comunista. Es va utilitzar la millor tècnica de l’època per produir un film de proporcions èpiques, tot i que “les inquietuds artístiques del director el van portar a fer una pel·lícula que es debat constantment entre la part més íntima i el debat col·lectiu”. Segons Moret, Katalozov “va voler fer una creació més poètica que èpica”. Per tant, estem parlant d’una gran epopeia de la revolució cubana que, coses de la vida, no va agradar als que manaven i la van decidir guardar en un calaix. Segurament no sabríem res de la seva existència si no fos per l’interès de dos directors dels Estats Units.

 

A nivell argumental, la pel·lícula la formen quatre històries, que reflecteixen els últims dies de la dictadura de Batista a l’illa de Cuba, abans de la revolució. Soy Cuba, de Mikhail Kalatozov, es projecta aquest diumenge a la tarda a Lloret. El lloc i l’hora són els de sempre. A la sala Palas Atenea, de l’Hotel Guitart Central Park, a partir de les sis de la tarda.

 

Després d'aquesta sessió, el cine Club Adler tancarà temporada el proper 15 d’abril amb una última projecció. Es tracta de la pel·lícula Rèquiem, guanyadora del Festival Internacional de Cinema de Catalunya.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist