18 C
Lloret de Mar

El Suprem absol Xavier Crespo del delicte de prevaricació pel ‘cas Clotilde’

El TS rebaixa la condemna a 2,5 anys d'inhabilitació per a l'exalcalde de Lloret de Mar.

Fotografia d'arxiu de Xavier Crespo, exalcalde de Lloret
Fotografia d'arxiu de Xavier Crespo, exalcalde de Lloret

Darreres Notícies

El Tribunal Suprem ha rebaixat a 2,5 anys d’inhabilitació la condemna que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va imposar a Xavier Crespo, exalcalde de Lloret, per la seva vinculació amb el ‘cas Clotilde’ de corrupció urbanística, segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

servicios profesionales jimenez

El Suprem conclou que no hi ha suficients proves que demostrin que Crespo va pressionar tècnics municipals per aconseguir una bonificació fiscal per a l’empresari rus Andrei Petrov. Per això, l’absol del delicte de prevaricació administrativa pel qual el TSJC li havia imposat 7 anys d’inhabilitació (que, sumats a la condemna per suborn, suposaven un total de 9,5 anys d’inhabilitació per a Crespo).

La nova sentència, però, manté la condemna a 2 anys i mig d’inhabilitació i a pagar una multa de 450.000 euros per suborn. El Suprem sosté que Crespo va acceptar que l’empresari rus li pagués un viatge a Moscou per a ell i la seva família, li regalés un rellotge i patrocinés durant quatre temporades els clubs d’hoquei i futbol de Lloret.

El Suprem també segueix el mateix criteri per als altres dos acusats, Petrov i l’extinent d’alcalde d’Urbanisme Josep Valls. És a dir, confirma la condemna per suborn i els absol del delicte de prevaricació.

spot_img

El + Vist