26.4 C
Blanes

Trist rècord comarcal

Lloret és el municipi de la comarca de la Selva on s'abandonen més animals domèstics. Estem parlant de 325, entre gossos i gats. És una dada de l'any passat, que ens ha fet arribar l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Tossa de Mar.   La xifra és preocupant, però si la comparem amb la global […]

Darreres Notícies

Lloret és el municipi de la comarca de la Selva on s'abandonen més animals domèstics. Estem parlant de 325, entre gossos i gats. És una dada de l'any passat, que ens ha fet arribar l'Associació Protectora d'Animals i Plantes de Tossa de Mar.

 

circo de las estrellas

La xifra és preocupant, però si la comparem amb la global de la comarca, encara ho és més. A la Selva, es van abandonar, el 2006, 1.150 animals. Això vol dir que Lloret representa un 25%, una quarta part del total. En segona posició, però força allunyada, hi trobem Blanes.

 

Les dades es basen en els animals que s'han recollit del carrer, que s'havien abandonat o perdut prèviament. La majoria no porta cap xip identificatiu, ni tampoc un collar, i, per tant, sovint és difícil trobar el seu amo.

 

La protectora d'animals creu que a Lloret se n'abandonen més que en altres municipis perquè hi ha moltes urbanitzacions. Assenyala que estan plenes de gossos i gats que sovint estan sols i que s'escapen, o bé que són els indrets triats per abandonar un animal de companyia, segona la portaveu de l'entitat, Marta Puigrodon.

 

Si analitzem les xifres des d'un altre punt de vista, arribarem a una altra conclusió ben trista. A la comarca de la Selva, s'abandonen, al dia, 3 animals de mitjana. La solució, segons l'associació protectora, es troba en mans de les administracions. Considera que han de ser més fermes per tal d'acabar amb la venda i la cria il·legals, i obligar a posar el xip i a esterilitzar els animals.

 

Si una persona troba un animal abandonat, el més indicat és que s'adreci a la policia local o a l'ajuntament. També el pot dur a la gossera comarcal, situada a Tossa. En aquest sentit, no s'ha de confondre entre gossera i protectora.

 

La primera és un servei públic, que té competències en recollir els animals abandonats. La segona és una entitat privada, que es dedica a tenir cura dels animals sense ànim de lucre. Curiosament una i altra es troben situades a tocar als afores de Tossa.

 

La protectora es financia a base de les aportacions dels socis i d'entitats estrangeres. Ara té uns 350 socis i té cura de més de 400 animals, la majoria gats i també gossos.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist