Un debat amb els 12 candidats i candidates a la regidoria de Joventut, amb la participació del públic, fent preguntes sobre aquesta àrea. Un format innovador, que ha organitzat per primera vegada El Puntet a Lloret de Mar.
Ha estat aquest dijous, amb un centenar d’assistents, en què s’ha marcat la diferència d’aquesta campanya electoral. El debat ha estat amè, informal i relaxat. El públic s’ha interessat per si els candidats farien propostes que fomentessin l’arrelament dels joves cap a Lloret, activitats de lleure a l’estiu per als majors de 12 anys, la millora del funcionament de les barraques, o bé per instal·lar més equipaments esportius i de lleure a Fenals.
Anem a escoltar les propostes de cada candidatura. Comencem amb Marina Nicolàs, de Junts per Lloret, que prioritza l’edificació de la nau d’entitats i l’escola d’hostaleria.
Adrià Lamelas, del PSC, proposa patis oberts, un rocòdrom municipal, una escola de música, concerts de referència, ampliar els horaris de la Biblioteca i una borsa d’habitatge social per a joves.
Albert Ferrández, d’ERC, assenyala que cal fomentar polítiques sobre la formació d’estudis superiors, l’accés al primer habitatge i l’emancipació dels joves i donar veu a entitats juvenils.
Edgar Felip, de Lloret en Comú, parla d’impulsar la participació ciutadana i crear el Consell Local de Joventut.
Daria Gapitch, de Ciutadans, defensa la creació d’un espai de coworking per desenvolupar l’emprenedoria i la creativitat entre els joves.
Mari Carmen Navarro, del PP, opta per promoure la construcció d’una escola d’hostaleria.
Yasmina Martín, de Som Alternativa, considera que s’ha de recuperar la figura del “aprenent remunerat” per a joves que no volen estudiar.
Sebastià Lleonart, de la CUP, destaca que cal empoderar els joves donant-los eines i crear un espai de cohesió social per a ells.
Ruben Raurell, d’Independents per Lloret, aposta per la formació en valors humans per als joves i la creació d’un alberg o casa de colònies a Lloret.
Blanca Sánchez, de Força Lloret, proposa crear un ateneu popular per a joves i dirigit per joves, a més d’un telèfon d’atenció a víctimes de ‘bullying’.
Sandra Jalil, del PIAI, defensa crear un programa de mentoria social per a joves ‘expulsats’ i actualitzar els espais esportius urbans amb monitoratge.
Adrián Matías, de PODEM, vol impulsar estudis superiors sobre Turisme i les Ciències Marines.
Els candidats a regidor de Joventut han destacat la innovació del Puntet en organitzar un debat amb integrants de la llista electoral que no són els alcaldables i en poder parlar de tu a tu amb els joves. L’acte ha permès reflexionar sobre la joventut i les seves necessitats a Lloret amb la resta de candidatures, en plena campanya electoral.