22.2 C
Blanes

Un estudi descobrirà el valor de les estàtues de Santa Clotilde

La Generalitat restaurarà les escultures que decoren els jardins noucentistes de Santa Clotilde. Era una demanda de feia temps de l'ajuntament, que ara, finalment, es fa realitat. El projecte permetrà determinar amb exactitud el valor artístic de la trentena d'escultures i el procés adequat de la seva rehabilitació.   Si el departament de Patrimoni del […]

Darreres Notícies

La Generalitat restaurarà les escultures que decoren els jardins noucentistes de Santa Clotilde. Era una demanda de feia temps de l'ajuntament, que ara, finalment, es fa realitat. El projecte permetrà determinar amb exactitud el valor artístic de la trentena d'escultures i el procés adequat de la seva rehabilitació.

 

circo de las estrellas

Si el departament de Patrimoni del govern català es dedicarà a posar-les al dia, el finançament l'assumiran les dues administracions, la catalana i l'ajuntament de Lloret. Segons fonts municipals, la iniciativa es duu a terme a partir d'aquesta mateixa setmana.

 

Es comença per quatre escultures, que tenen poca estabilitat i que seran objecte d'una anàlisi que indicarà el tipus de restauració que cal seguir, tal i com ha explicat la regidora de cultura en funcions, Laura Bertran. Si ara es fa una primera prova amb les escultures, es calcula que la restauració de totes es durà a terme al llarg del 2008.

 

En aquest aspecte, hi ha dues opcions. Fer els treballs de recuperació en els mateixos jardins o bé en algun taller especialitzat. L'ajuntament espera que es puguin desenvolupar en el mateix recinte, perquè els visitants de Santa Clotilde observin les tasques mentre passegen pels jardins.

 

Si, d'una banda, les escultures seran objecte d'una restauració necessària, d'altra banda, un grup d'experts realitzarà una investigació per saber el seu valor i quan van arribar a Santa Clotilde. L'ajuntament té clar que no és conscient del valor de les escultures que decoren amb exquisidesa els racons dels jardins i en vol tenir més nocions.

 

Explica que mai s'havia encarregat cap estudi en profunditat sobre el conjunt escultòric i destaca que els resultats permetran potenciar el patrimoni local de Lloret de Mar.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist