Una desena d’alumnes de l’institut Rocagrossa han participat recentment en una hackató organitzada a la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC) per un professor del MIT, el Massachussets Institute of Technology.
Són alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat, que han desenvolupat diferents projectes, com en Joan Pérez Baltrons (de primer) i la Clàudia Pérez Martos (de quart), que asseguren que s’ho van passat molt bé i va ser una experiència molt enriquidora.
“He après molt i no només sobre la robòtica i aquests temes, sinó també a com administrar el temps i treballar en grup”
Joan Pérez Baltrons
“Vam estudiar d’una manera diferent i a un lloc diferent i ens vam centrar en una assignatura i un tema durant tres dies i ens vam centrar en el nostre projecte”
Clàudia Pérez Martos

La hackató es va dur a terme la setmana passada durant tres dies, de dimecres a divendres. Segons el professor que va acompanyar el grup d’alumnes del Rocagrossa, Oriol Amargant, va ser una experiència molt positiva.
“Va ser una molt bona experiència, sobretot pel feedback que ens donaven els alumnes, que al final de cada dia estaven engrescats amb els seus projectes”
Oriol Amargant
Els alumnes de tots els centres educatius que hi havia es van barrejar entre ells per crear diversos grups de treball i cadascun impulsava un projecte diferent. La possibilitat de barrejar-se amb persones d’altres centres, segons Oriol Amargant, és molt positiva, però també és molt bo el fet d’aprendre una nova manera de treballar i, com a complement a tot plegat, haver de parlar en anglès als responsables de l’activitat.
“L’experiència de treballar amb alumnes d’altres centres, el fet de relacionar-se en anglès amb els mentors del MIT i l’experiència general d’una manera molt diferent de treballar”
Oriol Amargant
Malauradament, no tot l’alumnat del centre va poder participar a la Hackató, però Oriol Amargant considera que l’experiència beneficia a tota la classe, ja que després es poden aplicar noves maneres de treballar i idees extretes de la trobada de tres dies.