18 C
Lloret de Mar

L’OIAC incrementa un 3% les atencions el 2022, per la “tornada a la normalitat”

El 61% dels usuaris hi han acudit amb cita prèvia i el regidor Xavi Flores creu que cal millorar el sistema per incrementar aquesta xifra.

Una usuària fent tràmits a l'OIAC, aquesta setmana
Una usuària fent tràmits a l'OIAC, aquesta setmana

Darreres Notícies

L’OIAC, l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania, va atendre gairebé un 3% més de persones el 2022, respecte a l’any anterior. Això representa 28.130 persones.

servicios profesionales jimenez

Els mesos de setembre, octubre i març, per aquest ordre, han estat els de més afluència. El regidor de l’OIAC, Xavi Flores, considera que el motiu de l’increment és la tornada a la normalitat després de dos anys de pandèmia.

“La tornada a la teòrica normalitat ha fet que la gent hagi de fer més tràmits, cada cop hi ha més formes de relacionar-se amb la ciutadania i cada cop hi ha més usuaris”

Xavi Flores

Xavi Flores recorda que pràcticament tots els tràmits ja es poden fer de manera telemàtica, però encara queda un percentatge de la població que prefereix la presencialitat. Sobretot s’han tramitat volants d’empadronament.

“Sobretot l’emissió de volants d’empadronament i després tot tipus d’instàncies i tràmits, ja que l’OIAC és la porta d’entrada de la ciutadania a l’Ajuntament”

Xavi Flores

De les persones que acuden presencialment a l’OIAC, la majoria ho fa demanant cita prèvia (un 61%). Tot i així, el regidor considera que encara és una dada baixa i caldrà millorar el sistema de cita prèvia per incrementar-la, ja que té molts avantatges, com ara que el temps d’espera de mitjana és de dos minuts i mig.

“Estem estabilitzats amb aquest 60%, però veiem que hi ha un 40% i això ens fa ser autocrítics”

Xavi Flores

L’altra pràctica que es vol fomentar és la gestió telemàtica per fer els diferents tràmits. En aquesta línia, l’Ajuntament treballa en l’obertura de l’anomenada OIAC 360, on els veïns faran els tràmits, però amb l’ajuda d’uns orientadors.

La futura oficina OIAC 360 estarà ubicada al Lloret Smart Center, al nucli antic, que es preveu que obri les portes a finals d’aquest any.

spot_img

El + Vist