22 C
Blanes

Una exposició reflecteix la gran varietat de llengües que es parlen a Catalunya

A Catalunya, hi ha fins a 300 comunitats lingüístiques diferents. Aquesta és la realitat actual que evidencia que el català està rebent la influència de moltes llengües. Però aquest fet no és nou, ja que la llengua catalana sempre ha rebut ingerències externes. Això argumenta una exposició que, a partir d’avui, obre les portes al […]

Darreres Notícies

A Catalunya, hi ha fins a 300 comunitats lingüístiques diferents. Aquesta és la realitat actual que evidencia que el català està rebent la influència de moltes llengües. Però aquest fet no és nou, ja que la llengua catalana sempre ha rebut ingerències externes. Això argumenta una exposició que, a partir d’avui, obre les portes al primer pis de l’antic sindicat.

 

circo de las estrellas

La responsable de l'Oficina del Català de Lloret, Cesca Cornellà, explica que la mostra dóna una visió positiva de la varietat lingüística que viu ara el país, perquè “lluny de ser una amenaça, tota aquesta varietat es pot entendre com una riquesa que enforteix el llegat d’una possible homogeneïtzació”. Segons Cesca Cornellà, desconeixem, en bona part, les llengües que es parlen pel carrer, les que podem arribar a sentir i escoltar. “Moltes vegades la visió que tenim és reduïda. Ens sembla que tothom parla cinc o sis llengües i no és cert”, assegura. L’exposició, en aquest sentit, pretén demostrat que la varietat és molt gran.

 

La mostra porta per títol Les llengües a Catalunya i es pot visitar des d’avui i fins el 23 d’abril a l’antic sindicat. Es recomana la visita a tot tipus de persones, petits i grans. Tot i que l’exposició obri avui les portes, la inauguració oficial tindrà lloc el 12 d’abril, és a dir, dijous vinent.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist