19.5 C
Blanes

Una llei integral a favor dels drets de les dones maltractades, a debat en el ple de Lloret

Una llei nova que vetlli pels drets de les dones, i que afronti, de la forma més integral i completa, l'eradicació de la violència masclista. Això és el que demana una moció-tipus que el grup d'ICV presenta en el plenari de demà. És, de fet, un reclam al nou govern de la Generalitat perquè aprovi […]

Darreres Notícies

Una llei nova que vetlli pels drets de les dones, i que afronti, de la forma més integral i completa, l'eradicació de la violència masclista. Això és el que demana una moció-tipus que el grup d'ICV presenta en el plenari de demà. És, de fet, un reclam al nou govern de la Generalitat perquè aprovi i apliqui aquesta legislació.

 

circo de las estrellas

Una de les novetats que inclou és la creació de la figura del Defensor dels Drets de la Dona en situació de violència masclista, una institució independent i, com veuen, especialitzada en els casos de maltractaments a les dones. Segons la portaveu d’ICV, Rosa Maria Santamaria, la nova llei dóna molta importància a les mesures preventives, referides a l'educació i la sensibilització.

 

L'objectiu és ajudar de forma efectiva i fer reduir el nombre de víctimes. La llei, redactada per l'Institut Català de la Dona, s'havia d'aprovar la passada legislatura, però ha quedat pendent. “Havia quedat penjada en l’anterior govern de la Generalitat. Com que creiem que és molt important, s’està tramitant a molts ajuntaments”, explica Rosa Maria Santamaria.

 

ICV defensarà el contingut de la moció per l'aprovació immediata de la llei dels drets de les dones en el ple de demà. Una moció que, com dèiem, s'ha aprovat en altres ajuntaments, com el de Palafrugell o la Bisbal d'Empordà.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist