25.6 C
Blanes

Una polonesa establerta a Lloret i la periodista Laura Juanola, premiades en la Nit Literària

Una noia de Polònia resident a Lloret i que participa en un curs de català va ser una de les guanyadores divendres en el decurs de la Nit Literària. Es va endur el premi Terra d'Acollida, una categoria adreçada a persones immigrants que expliquen la seva experiència en integrar-se a la vila.   Kinga Kaspruk, […]

Darreres Notícies

Una noia de Polònia resident a Lloret i que participa en un curs de català va ser una de les guanyadores divendres en el decurs de la Nit Literària. Es va endur el premi Terra d'Acollida, una categoria adreçada a persones immigrants que expliquen la seva experiència en integrar-se a la vila.

 

circo de las estrellas

Kinga Kaspruk, que fa 5 anys que viu a Lloret, explica que li interessa molt parlar i escriure en català, aixó com “totes les iniciatives que es fan a la vila”.

 

Una altra de les cares de la nit va ser Laura Juanola, periodista del diari El Punt, que va rebre el premi al millor article o treball imprès sobre Lloret. En el seu cas, es van destacar totes les contraportades del diari que ha dedicat a diferents trets culturals de la vila. Laura Juanola explica que les ha dedicat als jardins de Santa Clotilde, a la Dona Marinera o a l’obra de teatre de Carlos Arbó, entre altres temes.

 

Els altres guardons de la vetllada de divendres van ser el de narrativa, que va anar a parar a les mans d'un veí de l'Escala, Lluís Carbó i Arribas. Mentre que el premi de poesia va ser per a Raquel Casas i Agustí, de Vilanova i la Geltrú, i un accèssit per a Joan Reig i Purgimon, de Solsona.

 

Cal tenir en compte que un dels trets diferencials de la Nit Literària és el guardó Sa Gavina, que cada any entrega l'Associació Popular d'Amics de la Cultura a una persona o a una entitat que destaca en l'àmbit de les arts o les lletres. Enguany se l’ha endut la Fundació Sant Romà, per la tasca que duu a terme per a restaurar l’església parroquial.

 

Per acabar, cal destacar els premis que es van endur els alumnes de Lloret dins la categoria Motxila de Viatge. Els guanyadors van ser Paula Serrano Chinchilla, Lara Agustina, Albert Ramos Sanchez i Alicia Ayala Esteve, els dos primers en narrativa i els dos segons en poesia.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist