7 C
Lloret de Mar

Una vintena de parelles lingüístiques en una nova edició del Voluntariat per la Llengua

Recordem que la iniciativa consisteix en crear parelles lingüístiques entre una persona catalanoparlant i una nouvinguda que tingui ganes de millorar el seu català parlat.

La presentació de les parelles lingüístiques d'aquesta edició (Oficina de Català)
La presentació de les parelles lingüístiques d'aquesta edició (Oficina de Català)

Darreres Notícies

L’Oficina de Català ha impulsat una nova campanya del Voluntariat per la Llengua amb 18 parelles lingüístiques, més dos trios i un quartet; en total, són 48 persones. Recordem que la iniciativa consisteix en crear parelles lingüístiques entre una persona catalanoparlant i una nouvinguda que tingui ganes de millorar el seu català parlat.

La directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà, assenyala que el resultat d’aquesta iniciativa sempre és molt positiu.

“És la manera natural d’aprendre qualsevol llengua: fas un aprenentatge formal, però és imprescindible la pràctica”

Cesca Cornellà

La responsable de l’Oficina, reconeix que la pandèmia ha afectat molt a la campanya i de les 33 parelles del 2019, s’ha passat a la vintena d’aquesta tardor; tot i així, sí que és una bona xifra si es té en compte que l’any passat se’n van crear només una dotzena.

Un moment de la presentació d'aquest dimecres (Oficina de Català)
Un moment de la presentació d’aquest dimecres (Oficina de Català)

Des que es va impulsar la campanya, el 2003, a Lloret de Mar s’han creat 1.377 parelles. Una xifra molt positiva, tot i que el més important és com han progressat els aprenents que hi han participat. Gràcies al Voluntariat per la Llengua, han pogut practicar el català fora de les aules.

En aquest sentit, Cesca Cornellà reconeix que és difícil parlar la llengua en el dia a dia, perquè molts catalans tenen el mal costum de canviar d’idioma de seguida. Per això fa una crida per mantenir el català sempre que l’interlocutor ens entengui. I afegeix que, a Catalunya, la immensa majoria de la població entén el català.

“Si una persona no entén la llengua, evidentment que posarem tot el nostre esforç perquè entengui el que li estem explicant, però si l’altra persona l’entén no cal canviar, a Catalunya”

Català

La presentació de les parelles lingüístiques d’aquesta edició s’ha fet aquest dimecres a la tarda a la sala de plens de l’Ajuntament.

spot_img

El + Vist