Èxit absolut a la tercera edició de la Hackató de Lloret de Mar. Es tracta d’una marató en què, treballant en equip, els participants donen resposta a una necessitat plantejada per un comerç de la vila. En aquest sentit, el Casal de Joves s’ha convertit en un laboratori d’idees amb la finalitat de trobar respostes, en només 24 hores, als reptes que s’han presentat.
En aquesta ocasió, els establiments que han col·laborat són el PdePa, que vol desenvolupar un projecte d’expansió mitjançant el sistema de franquícies; el centre d’estètica Gira-sol, que proposa reformular la gestió dels recursos humans del negoci i, per últim, la llibreria Can Gallissà que pretén convertir la seva instal·lació en un espai de lectura més atractiu pels clients.
D’aquesta manera, els joves participants treballen sota pressió i, un cop analitzats i estudiats cadascun dels casos, han de comunicar les seves conclusions als comerciants.
Núria Pérez, del Centre d’estètica Gira-sol, argumenta que ha decidit inscriure’s a la Hakató perquè els joves poden aportar noves idees per a la seva empresa.
Pel que fa als estudiants que intervenen en el projecte, la satisfacció és absoluta. Gwladys Roffegatien, membre del grup que s’encarrega de generar accions per donar un nou impuls a la llibreria Can Gallissà, i Nikita Erokin, de l’equip que ha d’explorar les vies per augmentar el nombre de franquícies del PdePà, expliquen que l’experiència és molt enriquidora. Valoren molt positivament que, tot i la seva edat, se’ls doni aquesta responsabilitat i confiança. Una altra de les participants, Luciana López, assenyala que se’ls ha donat molta llibertat i creu que ha estat important el tracte directe amb les empreses.
La Hackató estimula la creativitat, la participació, la col·laboració i les habilitats comunicatives dels assistents. A més, per a molts d’ells, és una primera presa de contacte amb el món empresarial. Uns factors que, segons el regidor de Joventut, Cristian Fernández, animen a garantir la seva continuïtat.
En aquesta ocasió, els alumnes participants no han estat universitaris, sinó estudiants de segon de batxillerat. El tècnic del Casal de Joves, Carles Carbonell, destaca la qualitat de les aportacions que s’han recollit.
La iniciativa està impulsada pel departament de Joventut i l’associació de comerciants de Lloret.