Dijous, 3 desembre 2020
10.7 C
Lloret de Mar
Mapa de Lloret

Els valors cadastrals de Lloret es revisaran a partir de l’1 de gener

Segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquesta actualització, que pot ser tant a l'alça com a la baixa, es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2017.

Mapa de Lloret

Darreres Notícies

Per Nadal, grups de 10, els menors compten i s’amplia el toc de queda en les dates assenyalades

Els representants del Govern català han insistit que s'aplicarà la proposta catalana, sigui quina sigui la proposta que faci el Consell Interterritorial.

La Cursa de Nadal es podrà fer nedant, amb caiac o amb marxa nòrdica

Els participants hauran de recórrer entre 1 i 5 quilòmetres amb la modalitat esportiva que vulguin entre el 17 i el 27 de desembre. Les inscripcions ja estan obertes.

Aquest dijous es commemora el Dia internacional de les persones amb discapacitat

Som Capaços fa una crida a la població perquè comparteixi a les xarxes socials una imatge fent el signe de la igualtat.

El Teatre reobre dissabte amb Joan Pera i David Olivares

Oferiran la comèdia 'Tots neixen estrellats', que recupera una sèrie humorística del canal britànic BBC que es va emetre per TV3 als anys 80 i que va doblar el mateix Joan Pera.

Albert Vinyals farà un taller sobre creativitat en el món empresarial en temps de Covid

El taller, organitzat per Promoció Econòmica, es farà demà a la tarda per Zoom. El lloretenc convida a tothom a seguir la sessió, que serà molt pràctica.

Hisenda revisarà els valors cadastrals de Lloret i de 72 municipis més de les comarques gironines. El Diari de Girona explica que, segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquesta actualització, que pot ser tant a l’alça com a la baixa, es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2017.

El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha aprovat la revisió dels valors cadastrals d’aquests municipis dins d’una iniciativa d’àmbit estatal, que es fa seguint l’índex de referència de la Llei de Pressupostos del Govern espanyol. Es tracta d’una actualització que es porta a terme perquè totes les construccions no declarades de les poblacions tributin aquest impost i es revisin els ingressos que procedeixen de cada finca, d’acord amb la realitat dels immobles i la seva capacitat econòmica.

De fet, segons exposa el BOE, els mateixos ajuntaments inclosos en la revisió són els que han dirigit una petició a la Direcció General del Cadastre per demanar una actualització dels percentatges de referència. Hisenda ha acceptat cada revalorització una vegada ha confirmat que es complien tots els requisits sol·licitats. En concret, els consistoris han de complir tres condicions: que l’últim procediment de valorització tingui més de cinc anys de vigència (en el cas de Lloret és del 1989); que en les xifres es posin de manifest diferències substancials entre els valors de mercat i els que van servir de base en l’anterior revisió dels valors cadastrals; i que els consistoris interessats tinguin presentada la petició a la Direcció General del Cadastre des d’abans del 31 de maig passat.

Una de les opcions dels ajuntaments és apostar per revisar els valors cadastrals a l’alça, amb la intenció d’augmentar els ingressos procedents de l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI), que actualment és una de les fonts principals de finançament. Ara bé, els consistoris també poden fer una actualització a la baixa, per reduir la càrrega financera als veïns de les localitats on es farà la revisió. Els resultats ja s’aplicaran d’aquí a tres mesos, a partir de l’1 de gener.

SEGUEIX-NOS

5,260SeguidorsSeguir
3,315SeguidorsSeguir
13,113FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

Joan Bertran: “recordo a Maradona com un jugador excepcional, en aquell partit va fer meravelles”

Amb la recent mort de Maradona, els lloretencs han recordat l’estada del reconegut futbolista a la nostra vila. Va ser als anys vuitanta, en què l’argentí va passar deu dies a Lloret de Mar per recuperar-se d’una hepatitis.

Maradona va rescatar dos nàufrags durant la seva estada a Lloret als anys 80

Segons publica el Diari de Girona, l'embarcació amb què anava el reconegut futbolista va salvar els dos únics supervivents del naufragi d'una altra barca.

7.532 persones han fet ús del canal OAC 360º des de l’entrada en funcionament

L’informe aporta dades dels 24 mesos del servei, que va començar l’1 de setembre del 2018.