8.3 C
Lloret de Mar

Els valors cadastrals de Lloret es revisaran a partir de l’1 de gener

Segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquesta actualització, que pot ser tant a l'alça com a la baixa, es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2017.

Mapa de Lloret
Mapa de Lloret

Darreres Notícies

Hisenda revisarà els valors cadastrals de Lloret i de 72 municipis més de les comarques gironines. El Diari de Girona explica que, segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), aquesta actualització, que pot ser tant a l’alça com a la baixa, es farà efectiva a partir de l’1 de gener del 2017.

El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha aprovat la revisió dels valors cadastrals d’aquests municipis dins d’una iniciativa d’àmbit estatal, que es fa seguint l’índex de referència de la Llei de Pressupostos del Govern espanyol. Es tracta d’una actualització que es porta a terme perquè totes les construccions no declarades de les poblacions tributin aquest impost i es revisin els ingressos que procedeixen de cada finca, d’acord amb la realitat dels immobles i la seva capacitat econòmica.

De fet, segons exposa el BOE, els mateixos ajuntaments inclosos en la revisió són els que han dirigit una petició a la Direcció General del Cadastre per demanar una actualització dels percentatges de referència. Hisenda ha acceptat cada revalorització una vegada ha confirmat que es complien tots els requisits sol·licitats. En concret, els consistoris han de complir tres condicions: que l’últim procediment de valorització tingui més de cinc anys de vigència (en el cas de Lloret és del 1989); que en les xifres es posin de manifest diferències substancials entre els valors de mercat i els que van servir de base en l’anterior revisió dels valors cadastrals; i que els consistoris interessats tinguin presentada la petició a la Direcció General del Cadastre des d’abans del 31 de maig passat.

Una de les opcions dels ajuntaments és apostar per revisar els valors cadastrals a l’alça, amb la intenció d’augmentar els ingressos procedents de l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI), que actualment és una de les fonts principals de finançament. Ara bé, els consistoris també poden fer una actualització a la baixa, per reduir la càrrega financera als veïns de les localitats on es farà la revisió. Els resultats ja s’aplicaran d’aquí a tres mesos, a partir de l’1 de gener.

spot_img

El + Vist