19.5 C
Blanes

Xavier Crespo tornarà a ser l’alcalde de Lloret

CiU obté la majoria absoluta a Lloret de Mar amb 11 regidors. Revalida, així, la seva posició com a primera força política del municipi i amplia distància amb les altres formacions. Si CiU i el seu candidat Xavier Crespo són els grans triomfadors del 27-M a Lloret, l'altra cara de la moneda són els socialistes, […]

Darreres Notícies

CiU obté la majoria absoluta a Lloret de Mar amb 11 regidors. Revalida, així, la seva posició com a primera força política del municipi i amplia distància amb les altres formacions. Si CiU i el seu candidat Xavier Crespo són els grans triomfadors del 27-M a Lloret, l'altra cara de la moneda són els socialistes, que han perdut 2 regidors i es queden amb 5.

 

circo de las estrellas

Els altres titulars de la jornada electoral d'ahir es refereixen, d'una banda, a l'abstenció. Menys de la meitat de les persones va anar a votar. És a dir, poc més del 50% va decidir no fer-ho, índex que se situa 10 punts per sota dels comicis del 2003.

 

L'altre titular del dia és que ha entrat, per primer cop, a l'ajuntament, una opció política independent. És el Grup Independent Lloret, que encapçala Joaquim Teixidor, el regidor expulsat del PP. Amb el seu, són 6 els grups que seran presents en el pròxim mandat municipal. Com dèiem, Xavier Crespo tornarà a ser l'alcalde de Lloret.

 

Ahir a la nit, després de conèixer els resultats de les eleccions i la majoria absoluta de CiU, Crespo es va mostrar content i agraït. Després de copçar aquesta primera impressió del futur alcalde de la vila, anem a desgranar els resultats d'ahir diumenge. Si CiU obté 11 regidors, 2 més que al 2003, el PSC es queda amb 5, dos menys que fa 4 anys.

 

El PP, la tercera força de Lloret, baixa un regidor i n'obté 2. ICV-EUiA i ERC mantenen l'únic regidor que tenien fins ara. I, com hem apuntat abans, entra a l'ajuntament el Grup Independent Lloret, que supera, en nombre de vots, els republicans.

 

Exposem més dades de la convocatòria electoral d'ahir. Si la participació no va arribar al 50%, això vol dir que, de les 19.000 persones que tenien dret a vot, el van exercir 9.403. D'aquests vots emesos, 52 es van declarar nuls i en blanc se'n van comptabilitzar 191.

 

Pel que fa a les formacions polítiques, CiU va obtenir 4.191 vots, un 45% del total. El PSC, 1.957 vots o bé un 21%. El PP en va arrossegar 834, que són el 9%. La quarta força és ICV-EUiA, que va recollir 678 vots, que suposen el 7% del total. En següent posició ha quedat el Grup Independent Lloret, que ha rebut la confiança de 611 persones, que es tradueixen en un 6,5% del total.

 

Per acabar els grups amb representació municipal, hi ha el d'ERC. Va obtenir 593 vots, que és un 6'3%. La única formació que no ha obtingut representació munici

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist