Dimecres, 24 febrer 2021
14.4 C
Lloret de Mar
La Casa de la Vila, la principal seu de l'Ajuntament de Lloret.

El pressupost municipal del 2021 tindrà entre 6 i 7 milions d’euros menys d’ingressos

Això alerta -amb preocupació- l’equip de govern, que explica que està estudiant com mantenir els serveis i prestacions socials als veïns en plena crisi de la pandèmia.

La Casa de la Vila, la principal seu de l'Ajuntament de Lloret.

Darreres Notícies

Emilce Prida, Laia Urpí i Adriana Daniela Dan, guanyadores del concurs de fotografia comunitària

La primera imatge mostra El Puntet, des de lluny, en blanc i negre; la segona, una posta de sol des de Can Xardó; i la tercera, el detall d'una flor lila.

L’Obreria organitzarà dos Balls de Plaça el 24 de juliol, perquè també puguin ballar les Obreres del 2020

Ho ha anunciat l'Obrer Major coincidint amb la celebració de l'Aplec dels Perdons aquest proper diumenge, que es farà només amb els actes litúrgics.

El CDA ha pogut atendre l’increment d’usuaris, que s’han triplicat per la pandèmia

De moment, el Centre de Distribució d'Aliments segueix funcionant al Pavelló Municipal d'Esports, però ja queda poc per traslladar-lo al centre del municipi.

Força Lloret demana que es convoqui una nova convocatòria per sol·licitar beques menjador

La formació critica la "mala gestió" que s'ha fet d'aquestes ajudes i reclama, també, que es paguin amb retroactivitat des de l'octubre. L'Ajuntament assegura que ho està estudiant.

Meraki Films roda el seu nou curtmetratge al Puntet durant tot un cap de setmana

Una vintena de persones especialistes en tots els àmbits han col·laborar en fer realitat el curt 'MOLLY. The Strange Life of A Contemporary Artist', de Greoor Macoli.

El pressupost de l’Ajuntament de Lloret per al 2021 tindrà entre 6 i 7 milions d’euros menys d’ingressos. Això alerta -amb preocupació- l’equip de govern, que explica que està estudiant com mantenir els serveis i prestacions socials als veïns en plena crisi de la pandèmia.

La dada s’ha posat sobre la taula arran de l’aprovació de les ordenances fiscals de l’any que ve, les quals queden congelades a excepció de l’IBI. Es pujarà un 50% als habitatges que estiguin buits un mínim de 2 anys.

El ple telemàtic d’aquest dilluns, amb intervencions a distància.

Les noves ordenances fiscals s’han aprovat al ple d’aquest dilluns, on també ha prosperat una esmena presentada per Lloret en Comú, per incrementar la taxa que paguen els bancs amb un caixer automàtic a la via pública. Miguel Gracia (Lloret en Comú) argumenta que “els bancs són els que tenen i han de pagar més, es porten de manera indignant amb la gent, amb llargues cues al carrer”.

La regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres (no adscrita), admet que han estat “les ordenances adequades a la situació però les més difícils d’aprovar”. Jordi Sais (JuntsxLloret) destaca que “ja sabem que el pressupost es reduirà entre 6 i 7 milions d’euros, això és un drama però no volem disminuir ni serveis ni prestacions socials“. L’altre soci de govern, Jordi Orobitg (ERC), afegeix una altra dada: la reducció dels ingressos de la taxa turística: que passa d’1,2 milions d’euros a menys de 200.000 euros. “Una minva important”, conclou.

Les ordenances fiscals han rebut crítiques per part de l’oposició. En concret, de Cs i PSC, que retreuen a l’equip de govern que no hagin volgut negociar la proposta. Jordi Hernández (Cs) afirma que “no han volgut escoltar l’oposició i no hi ha hagut negociacions”. Mentre que Francisco Pastor (PSC) opina que “l’equip de govern ha presentat unes ordenances fiscals sense parlar amb l’oposició, no té cap intenció d’arribar a un acord”. Unes critiques a les quals s’hi ha sumat Lluïsa Baltrons (Força Lloret), que creu que “el govern no ens ha donat la possibilitat de reduir cap impost o taxa”.

Les noves ordenances han tingut el suport dels socis de govern, Junts per Lloret, ERC i els quatre regidors no adscrits, i de Lloret en Comú i Força Lloret. C’s i el PSC hi han votat en contra.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

L’Iron, d’un any i mig, l’última incorporació de la Unitat Canina de la policia

Ara mateix la formen 4 gossos: tres femelles –la Maya, Mia i Luna- a les quals s’hi ha sumat l’Iron. La seva propietària el va recollir d’una protectora quan era ben petit.

El Procicat manté les restriccions, però obre les extraescolars a infantil i primària

El gruix de les restriccions actuals es manté fins al 28 de febrer. Les noves mesures entren en vigor el proper dilluns.